2023 március 28 kedd
KezdőlapStílusÍgy válaszd ki a testalkatodhoz legjobban illő nadrágot

Így válaszd ki a testalkatodhoz legjobban illő nadrágot

-

A megfelelő nadrág rendkívül sokat tud dobni az összképen: képes elrejteni a testrészek előnytelenségeit, míg az előnyöket kiemeli. Ehhez viszont tisztában kell lenni azzal, hogy melyik testalkathoz melyik típusú nadrág illik. Az alábbiakban 12-féle nadrágtípust mutatunk, azok előnyeivel és hátrányaival, valamint, hogy azt melyik testalkathoz ajánlott viselni és melyikhez nem.

Kezdjük a testalkatokkal!
Jegyezd meg, hogy az alábbiak közül melyik testalkat-típusba tartozol, ugyanis erre szükséged lesz a továbbiakban.

01 43
02 43

A megfelelő sziluett (vagyis a nadrág körvonala, fazonja), rendkívül fontos a megjelenés szempontjából.

1. Skinny farmer

Ez leginkább a téglalap, a homokóra és a háromszög testalkatúak számára ajánlott. Előnye, hogy hangsúlyozza a csípő vonalát, valamint optikailag hosszabbítja a lábakat.
A hátránya, hogy az apróbb előnytelenségeket is kiemeli.

03 42

2. Egyenesszárú nadrágok

Ez a téglalap testalkatúak kivételével, mindenki számára előnyös, hiszen elrejti a csípő, a derék és a has negatívumait. Nem ajánlott viszont vékonyabb testalkatúaknak.

04 41

3. Boyfriend nadrágok

Ajánlott a homokóra, a fordított háromszög, illetve a téglalap típusokba tartozó személyeknek. Főbb előnyei, hogy kompenzálja a keskeny csípőt, valamint kiemeli annak vonalát, továbbá elrejti a lábak előnytelenségeit is. Az egyik legnagyobb hátránya viszont, hogy laposítja a feneket.

05 40
06 42

Nézzük, hogy mely derékmagasságú nadrágok kiknek a legelőnyösebbek!

1. Magas derekú nadrág

Mivel optikailag nyújtja a lábakat és keskenyíti a derekat, ezért leginkább a téglalap, a homokóra és a kerekebb testalkatúak számára előnyösebb. Megemlítendő viszont, hogy a magas derekú nadrágok rövidítik a felsőtestet.

07 39

2. Közepes derekú nadrágok

Csak a fordított háromszög, illetve a téglalap testalkatúak számára nem ajánlott.
Előnye, hogy elrejti a hasat, a hátránya, hogy laposítja a derekat.

08 36

3. Alacsony derekú nadrágok

A fordított háromszög, a téglalap és a homokóra típusúak számára javasolt, hiszen kiemeli a hasizmot, valamint nyújtja a felsőtestet is. Ugyanakkor sajnos kiemeli a csípő negatívumait és optikailag rövidíti a lábakat is.

09 34
10 69

Most a lábszárszabás szerint fogjuk nézni a nadrágokat.

1. Skinny

Mivel kerekíti a csípőt és hangsúlyozza a derék vonalát, ezért csak a fordított háromszög, a téglalap és a homokóra testalkatúak számára javasolt.

11 59

2. Egyenes lábszárú nadrág

Csupán a vékonyabb testalkatúak számára nem előnyös.

12 55

3. Flare nadrágok

Az alacsonyabb, illetve a háromszög és téglalap testalkatúak számára kevésbé előnyös. A többiek számára viszont igen, hiszen kompenzálja a testarányokat.

13 46

3. Széles lábszárú nadrágok

A legideálisabb választás azok számára, akiken van egy kicsi plusz, hiszen keskenyíti a csípőt és elrejti a láb előnytelenségeit.

14 40
15 37

Nézzük a nadrágokat hosszúság szerint!

1. Klasszikus

Ez az úgynevezett klasszikus farmer, ami a legtöbb embernek kiváló választás, hiszen arányosítja a testet. Az egyedüli dolog, amire figyelni kell az az, hogy ne ráncosodjon a bokánál, vagyis ne legyen hosszú.

16 35

2. 7/8-os nadrágok

Nyilvánvaló előnye, hogy kiemeli a bokát. Remek választás lehet a téglalap, illetve a homokóra testalkatúak számára.

18 28

Ezek is érdekelhetnek