2022 december 8 csütörtök
KezdőlapTech & TudományÍme 10 romantikus ötlet, amiket otthon is könnyedén megvalósíthatsz

Íme 10 romantikus ötlet, amiket otthon is könnyedén megvalósíthatsz

-

A Valentin nap elég stresszes a párok számára, hisz ilyenkor az összes hotel, szálloda és étterem tele van. Ez azért is probléma, mert a legtöbben ilyen helyen szeretnék megünnepelni, hogy együtt vannak, hogy szeretik egymást és a többi. Viszont vannak, akik amúgy sem engedhetik meg maguknak, hogy drága helyen ünnepeljenek, ám ennek ellenére is emlékezetessé szeretnék tenni a napot. Ilyenkor jó, ha az ember kreatív és ki tud találni olyan ötleteket, amiket otthon is pikk-pakk meg lehet valósítani. Sőt akár azt is el lehet érni, hogy az otthonuk négy fala között olyan hangulat kerekedjen, mint egy drága étteremben vagy hotelben. A mostani posztunkban 10 olyan zseniális romantikus programot hoztunk el nektek, melyeket könnyedén és viszonylag olcsón meg lehet otthon csinálni. Nyilván ezeket nem csak Valentin-nap, hanem évforduló alkalmával is lehet hasznosítani.

1, Közös vacsora

Főzz valami finom ételt a kedvesednek, de ha nem tudsz, akkor rendelj valamit, amit tudod, hogy szívesen elfogyasztana, vagy, amit már régóta ki szeretne próbálni. Teríts meg, és tálald az ételeket még mielőtt hazaér. Csinálj romantikus, étterembe illő hangulatot gyertyákkal, porcelán tányérokkal, tisztára törölt ezüst evőeszközökkel. Plusz pont, ha még egy csokor virág is várja őt, amit az asztal közepén talál egy vázában.

2, Gyújts tüzet a kandallóba

Természetesen ez csak azokra vonatkozik, akiknek van az otthonában kandalló. Nincs is annál romantikusabb, mikor néhány párnával, puha takaróval és a kedvenc borotokkal leültök és összebújva nézitek a lobogó tüzet. Plusz pont, ha kedvenc nasiját, gyümölcsét is odateszed, amiből egy-egy korty bor után bátran falatozhattok.

3, Készíts egy finom fürdőt

Egy hosszú, fárasztó nap után nincs is jobb, mint elnyúlni egy kád forró vízben. Még jobb, ha van annyi hely, hogy ketten üljetek bele. Mielőtt megérkezik engedd tele a kádat forró vízzel, tegyél bele habfürdőt, fürdősót…stb. A romantikus hangulat fokozása és plusz pont érdekében érdemes telerakni a fürdőszobát gyertyákkal és két pohár pezsgőt a pultra helyezni.

4, Reggeli az ágyban

Azzal tudod a legjobban meglepni kedvesed, ha korán reggel felkelsz és elkészíted a kedvenc ételeit, amit reggel szívesen fogyaszt. Ropogós vajas pirítós, gofri, juharszirupos palacsinta, gyümölcsök, egy pohár narancslé vagy kávé. Plusz pont ha egy szálat ráteszel a tálcára a kedvenc virágjából.

5, Szerelmi történet bekereteztetése

A nők szeretik, ha egy férfi emlékszik a legelső randijukra, hogy mit csináltak, miről beszéltek, mi volt rajta. mikor csattant el az első csók… és még sorolhatnánk. A legemlékezetesebb és legromantikusabb ajándékok közé tartozik, ha a szerelmi történeteteket kézzel megírod, bekeretezteted és a falra akasztod. Így ha meglátja este vagy reggel, akkor bizonyára el fog érzékenyülni.

6, Csinálj szállodát a hálóból

Ha nincs pénzed arra, hogy egy romantikus hétvégét eltölts a kedveseddel egy szállodában, nem kell egyből kétségbeesni. Nem kell mást tenned, mint úgy berendezni a hálót és a fürdőszobát, mintha hotelben lennétek. Például húzz fel tiszta ágyneműt, tegyél csokoládét a párnára, próbálj törülközőhattyút hajtogatni. Tűrd össze a törülközőket a fürdőszobában. Ezen felül pedig hűts be egy üveg pezsgőt és egy kis tálba tegyél finom epret. Plusz pont, ha gyertyákkal díszíted a szobát.

7, Közös falfestés

Ha hiszed ha nem ez valóban romantikus program, főleg, ha olyan színűre festitek a szobát, amilyenre a szerelmed szeretné. Ez a közös időtöltés közelebb hoz benneteket egymáshoz, arról nem beszélve, hogy komoly lépés közösen felújítani az otthonotokat. Még szórakoztatóbbá teheted, ha a festés előtt különböző tenyér és talpnyomatokat készítetek a falakra.

8, Építs bunkert

Gyerekként az emberek többször építettek bunkert, ahova visszavonultak játszani, olvasni, vagy szimplán csak relaxálni. Ezt bizony felnőttként is meg lehet tenni főleg, ha közeledik a Valentin-nap, vagy az évfordulótok napja. Szerezz néhány takarót, készíts belőle sátrat. Tegyél le a földre jó pár puha párnát, és készíts ki egy üveg bort két pohárral. Plusz pont, ha tündérfénnyel világítod be az kis erődötöket.

9, Csillagnézés

újabb romantikus program, amivel le lehet venni a nőket a lábáról. Minden párnak van egy kedvenc helye, ami emlékeket ébreszt bennük. Na oda kell kimenni akkor, ha tiszta az égbolt és látszódnak a csillagok. Ilyenkor emel az est hangulatán, ha felfekszetek a motorháztetőre és onnan nézitek a pislákoló csillagokat. Plusz pont, ha egy üvegpezsgő vagy bor van a kocsiba rejtve. De ha kocsi nélkül mentek és a földre fekszetek az is tökéletes.

10, Kincsvadászat

Szervezz egy kis kincsvadászatot a kedvesednek. Amint hazaér a munkából várja az ajtóban egy cetli, ami megmondja neki pontosan hova kell mennie, milyen nyomokat kell követnie. Fokozhatod a hangulatot, ha az út végét rózsaszirmokkal díszíted és egy kellemes, romantikus filmnézéshez, vacsora asztalhoz irányítja a szerelmed.

Te lepted már meg hasonlóképp a szerelmed?

Ezek is érdekelhetnek