2023 június 8 csütörtök
KezdőlapÉrdekességekÍme 12 hely, ahol a turisták az életüket kockáztatják egyetlen kép miatt.

Íme 12 hely, ahol a turisták az életüket kockáztatják egyetlen kép miatt.

-

A fizikai megterhelésnek, érzelmi hullámvölgyeknek és a folyamatos stressznek köszönhetően az emberek nem igazán szeretnek extrém körülmények között pihenni, ők inkább a relaxáló tengerpart melletti lehetőségeket választják. Ennek ellenére, még mindig akadnak olyan emberek, akik imádják az adrenalint és a veszélyes körülményeket. Ma úgy döntöttünk, hogy az ilyen és ehhez hasonló helyeket megmutatjuk nektek, hogy tudjátok, hova nem szabad ellátogatnotok, ha ti féltek a magasságtól és egyéb veszélyes helyektől.

Eiger, Svájc

Még a legjobb időjárási viszonyok esetén is nagyon veszélyes a Berni-Alpok, a hulló sziklák, fölcsuszamlások és más szélsőséges viszonyok miatt. A hóolvadás pedig csak súlyosbította a helyzetet. A szakértők szerint néhány éven belül lehetetlen lesz csúcsra törni.

01

Viktória-vízesés, Zambia és Zimbabwe határán.

A Viktória-vízesés teteje megijesztheti azokat az embereket, akik félnek a magasságtól. Nem annyira veszélytelen ez a hely, ugyanis nagyon csúszósak a kövek és víz gyors áramlású.

02 2

Skellig Michael, Írország

Ahhoz, hogy valaki ennek a szigetnek a tetejére feljusson, jó sokat kell mennie felfelé, ugyanis 600 ősi lépcsőt kell megmászni. Ám vigyázni kell, ugyanis előfordulhat sziklaomlás, ami kicsit sem veszélytelen az emberek számára. Egy baleset után felülvizsgálták a helyet, hogy megállapítsák biztonságosa-e.

6 1

Yosemite Nemzeti Park, Kalifornia

A Yosemite Nemzeti Park nem túl biztonságos a turisták számára. Szakértők szerint a park minden állata, ösvénye, fája, vize, sziklája és magas pontja potenciális veszélyeket rejthetnek. Pontosan emiatt nem célszerű felmászni a magas hegyekre.

03 2

Troll nyelve, Norvégia

Az emberek képesek kockára tenni az életüket Troll nyelvén, csak azért, hogy egy menő képet posztolhassanak a közösségi oldalakra. A legrosszabb az, hogy eme hely semmilyen biztonsági rendszerrel nem rendelkezik, ami megóvhatná az ide látogató turistákat.

8

Hua hegy, Kína

Turisták ezrei mennek fel erre a hegyre, melynek fából készült lépcsői semmilyen biztonsági szerkezettel nem rendelkeznek. Az emberek 2130 méteres magasságban kockáztatják az életüket csak azért, hogy néhány képet csináljanak magukról.

7

Jákob kútja, Ázsia

Jákob kútja 4 m átmérőjű és 10 m mély, ezért mernek az emberek félelem nélkül beleugrani. A forrásnak 4 barlangja van, melynek mindegyike veszélyes szakaszokat rejt. 9

Zion Nemzeti Park, Utah

Ez egy olyan kanyon, mely 24 kilométer hosszú és bizonyos területei 800 méter mélyek. Az emberek függőhidakon közlekedhetnek ám a szélsőséges időjárási viszonyok nehézségeket okozhatnak a turistáknak.

05 2

Erta Ale tűzhányó, Etiópia

Néhány órányi off-road vezetés, 14 kilométernyi gyaloglás felfelé a hegyen, ez csak néhány nehézség a sok közül. Figyelembe kell venni, hogy állandó jellegű földrengések vannak, vulkáni gőzök és forró levegő csap fel itt és ott. Ha az akadályokat teljesítik, csak akkor lehet látni az igazi Erta Ale.

10 1

Afar-medence, Etiópia

A helyi sivatagot Danakil poklának nevezik, melynek oka, hogy aktív vulkánok, gázkráterek találhatók rajta. Az oxigénhiány, az elviselhetetlen hőség azonban nem akadályozza meg a turistákat abban, hogy remek képeket készítsenek a helyen.

11 1

Trift híd, Svájc

A legmagasabb és legveszélyesebb híd Európában, ám ez nem ijeszti meg az oda látogató turistákat. Az egyik túraútvonal egy 100 méteres tengerszint felett elhelyezkedő hídon vezet át, ahol elképesztő látvány tárul az emberek szeme elé.

12 1

Sinabung vulkán, Indonézia

A vulkán évente többször köpköd lávát, hamut, ezzel elpusztítva a közeli falvakat. Ez a helyzet nagy mértékben veszélyezteti a közelében élők és az odalátogató turisták életét.

14 1

Te mit gondolsz ezekről a helyekről elmennél oda?

Ezek is érdekelhetnek