2023 március 23 csütörtök
KezdőlapCelebÍme 13 híresség, akik túladagolás miatt hunytak el

Íme 13 híresség, akik túladagolás miatt hunytak el

-

Sajnálatos módon nem olyan ritka a túladagolás következtében történő elhalálozás, mint szeretnénk. A legelképesztőbb, hogy az elhunytak leginkább hírességekből állnak, például színészekből, színésznőből, előadóművészekből és még sorolhatnánk. Sokan irigyek a sztárok, híres emberek életére, életvitelére, mivel csak a felszínt látják és nem látnak be a dolgok mögé. Rengeteg celeb és híresség vetett már véget életének a hajtás, a menedzserek kizsigerelő viselkedése, az álmatlanság és egyéb dolgok miatt. Ha belegondolunk, hogy egy színésznek vagy egy énekesnek hány órát, napot, hetet kell látástól-vakulásig végig dolgoznia, akkor rájöhetünk, hogy nem is annyira kielégítő ez az élet. Tény és való, hogy sok-sok pénzt kapnak alakításukért, zenéjükért, viszont ennek megvan az ára. Mai posztunkban olyan hírességeket gyűjtöttünk össze, akik a rájuk nehezedő nyomás miatt kezdtek el tiltott szerekhez nyúlni, s végül ez lett a vesztük.

1, John Belushi

A komikusként, zenészként és színészként is tevékenykedő John Belushi nagyon fiatalon távozott az élők közül. Csak 33 éves volt, mikor Hollywoodi szobájában megtalálták. A boncolás során kiderült, hogy szervezetében elég magas „Speedball” volt, ami végül a halálához vezetett. Barátai Robert De Niro és Robin Williams nem is sejtették a dolgot, pedig aznap este találkoztak is. A tragédia távozásuk után történt.

11
Íme 13 híresség, akik túladagolás miatt hunytak el

2, Judy Garland

Judy Garland legismertebb szerepe Dorothy volt az Óz, a csodák csodája című filmből. A filmiparban sikereket míg a magánéletében kudarcokat ért el. 5-6 rossz házassága is volt, ami nagyon megviselte, többször gondolkodott élete kiontásán. Csak gyógyszerekkel tudta elviselni az életet ezért jó párszor szanatóriumba vitték. Mikor leszerződött a Metro-Goldwyn-Mayer médiatársasággal, több gyógyszert is elkezdett szedni. Hajlamos volt a hízásra, ezért étvágycsökkentőt szedett, viszont ez álmatlanságot okozott így altatókat vett be, de ezektől viszont nem tudott idejében felkelni, így különböző serkentőket is szedett. Elhalálozását nyugtató túladagolás okozta.

10
Íme 13 híresség, akik túladagolás miatt hunytak el

3, Philip Seymour Hoffman

Az Oscar-díjas amerikai színész és színházi rendező neve az Éhezők viadala című filmek miatt lehet olyan ismerős, ugyanis ő alakította Plutarch Heavensbeet. Rengeteg filmben szerepelt és több filmet is rendezett. Sajnos egy nap olyan szerekhez nyúlt, amihez nem kellett volna és ez indította el a lejtőn. 2014-ben túladagolásban hunyt el New York-i, Greenwich Village-i lakásában.

9 1
Íme 13 híresség, akik túladagolás miatt hunytak el

4, Heath Ledger

Az ausztrál színész legemlékezetesebb szerepe Joker volt „A sötét lovag” című filmben. Állítása szerint megviselte őt a karakter megformálása. – „A testem kimerült volt, de az agyam nem bírt leállni.” – mondta elhalálozása előtt. A sztárt manhattani lakásában találta meg a házvezetőnő, aki azonnal értesítette a mentőket. A boncolás kimutatta, hogy szervezetében 6 különböző gyógyszer volt, melyeket csak receptre lehetett kapni. Volt, ami fáradtságra és volt, ami depresszió enyhítésre volt. A törvényszéki szakértő szerint véletlen túladagolás történhetett, mivel a megengedettnél nagyobb mennyiséget nem találtak benne.

8 1
Íme 13 híresség, akik túladagolás miatt hunytak el

5, Marilyn Monroe

Az ikonikus Marilyn Monroe elhalálozása nagyon sok kérdést hagyott maga után. Sokan összeesküvés elméleteket gyártottak, mivel többször is szárba szökött, hogy a színésznőként és modellként tevékenykedő nő, John F. Kennedy elnök szeretője. Monroe orvosa bevallotta, hogy a színésznő depresszióval, szorongással és komoly hangulatingadozással küzdött, ezért sok gyógyszert szedett. Az ominózus estén is üres gyógyszeres dobozokat találtak az ágya mellett. A boncolásnál pedig kiderült, hogy barbiturát-túladagolás vezetett a halálához.

7 1
Íme 13 híresség, akik túladagolás miatt hunytak el

6, Brittany Murphy

A népszerű színésznő mindössze 32 éves volt, mikor elhunyt. Legelőször mindenki azt gondolta, még orvosai is, hogy a sok gyógyszer szedése következtében távozott, ám később arra gondoltak, hogy a házában elszaporodott penészgombák okozták a halálát. A feltételezés oka az volt, hogy öt hónappal később férje is elhunyt ugyanúgy abban a lakásban.

6 1
Íme 13 híresség, akik túladagolás miatt hunytak el

7, River Phoenix

River Phoenix, Joaquin Phoenix testvére volt és sajnos komoly problémái voltak a tiltott szerekkel. A 23 éves fiatal egy szórakozóhelyen lett rosszul, s miután elájult mentőt hívtak hozzá. Sajnos még a mentők megérkezése előtt érte a halál, méghozzá testvére karjai közt. A toxikológiai vizsgálat megerősítette, hogy túladagolás miatt távozott az élők közül.

UQNROXCTHZDR5MD5G6V5M36CDM
Íme 13 híresség, akik túladagolás miatt hunytak el

8, Chris Farley

A színész neve azért lehet ismerős, mert ő alakította a „Beverly Hills‑i nindzsa” című filmben Harut. 1997-ben egészségi állapota rohamosan romlott. Rengetegen beszéltek fokozott izzadásáról és állandóan kipiruló bőréről. Ez rosszul esett neki, majd később súlya miatt elment egy szakemberhez. Lelki állapotán viszont bizonyos szerekkel akart segíteni, de ehelyett túladagolás lett a vége. Testére bátyja talált rá.

4 2
Íme 13 híresség, akik túladagolás miatt hunytak el

9, Amy Winehouse

A 27 éves énekesnő éveken át küzdött függőségeivel. Többször is befeküdt egy elvonóra, hogy tiszta legyen, de úgy tűnt az összes létező kezelés sikertelen a számára. Nagyon sokszor előfordult, hogy illuminált állapotban koncertezett, sőt volt, hogy azt sem tudta, épp melyik városban énekel. Elhalálozását is túladagolás okozta.

3 1
Íme 13 híresség, akik túladagolás miatt hunytak el

10, Brad Renfro

Mindössze 12 éves volt, mikor megkapta első filmszerepét, de olyan sikert ért el, hogy még további 21 filmben és számos sorozatban játszott. A 90-es években azonban függőségei miatt került a címlapokra, sőt ez is vezetett elhalálozásához. A 26 éves színészre barátnője talált rá a lakásában.

2 3
Íme 13 híresség, akik túladagolás miatt hunytak el

11, Janis Joplin

Az énekesnő a 60-as években vált népszerűvé, ám az ő életét, karrierjét valamint egészségét is tönkretették a függőségek, melybe sajnálatos módon bele is halt. Los Angelesben érte be őt a végzet, és a boncolás során kiderült, hogy különböző szerek okozták halálát.

1 2
Íme 13 híresség, akik túladagolás miatt hunytak el

12, Daniel Darc

A Taxi Girl frontembere, Daniel Darc 53 éves korában túladagolta magát, mert nem bírta feldolgozni, hogy gyógyíthatatlan betegségben szenved. Sajnos nem vetette meg a szeszes italokat sem, melyből megint sok problémája származott. 2013. februárjában holtan találták otthonában.

12
Íme 13 híresség, akik túladagolás miatt hunytak el

13, Whitney Houston

Az ikonikus énekesnő is több problémával küzdött, melyet vényre kapható gyógyszerekkel és szeszes itallal próbált enyhíteni. 2012. februárjában személyi asszisztense talált rá az egyik lakosztálya fürdőkádjában. Beosztottja hiába hívta a mentőket, már nem tudtak rajta segíteni. A toxikológus difenhidramint, alprazolámot és ciklobenzaprint talált a szervezetében.

13
Íme 13 híresség, akik túladagolás miatt hunytak el

Ezek is érdekelhetnek