Az újságokban és főleg az interneten rengeteg tippet és trükköt találhatsz, amelyek könnyebbé tehetik az életed. Az, hogy ezek valóban működnek-e, addig nem tudhatod, míg ki nem próbálod. Ha azonban nem vagy egy kísérletező típus, akkor most jól figyelj. A következőkben megmutatjuk neked, hogy melyik konyhai trükk működik és melyik az, amelyik semmire sem jó, sőt, több kárt csinál, mint hasznot.

Elsőként a tippeket vesszük számba, majd eláruljuk neked, hogy érdemes-e alkalmazni vagy sem.

Rakd két tányér közé a koktélparadicsomokat és vágd félbe őket egy mozdulattal!

Nagyon nehézkes dolog így elvágni a paradicsomot és nem sikerült, csak néhányat. Ha van egy nagyon éles késed, akkor sem garantált, hogy mindet félbe tudod vágni, de abban az esetben is nagyon ügyesnek kell lenned. Tehát, nem működik.

Tegyél egy fakanalat az edény tetejére keresztben és nem fog kifutni a tej!

Ez a tipp egyszerűen semmit sem ér. A tej ugyanúgy kifut, a kanál nem gátolja meg ebben.

Bögrés süti a mikróban

A sütihez egy tojásra, egy kis lisztre, kakaóporra és cukorra van szükség. Ezután adj hozzá egy csipet sót és egy kevés vizet.

A tészta gumis lett, íze pedig a palacsintáéra hasonlít. Ha jók az alapanyagok, akkor tényleg könnyen elkészíthető. A trükk működik, de nem biztos, hogy mindenkinek ízlik, hiszen mint mondják, “ízlések és pofonok”.

Főzés után tedd a tojásokat hideg vízbe! Így könnyebben megpucolhatod őket

Az eredmény fantasztikus. A trükk tényleg működik. Ha hideg vízbe teszed a tojásokat miután megfőttek, akkor pillanatok alatt megpucolhatod őket.

Fagyott szőlőszemekkel lehűtheted a bort

A fagyott szőlőszemek nem hígítják az italt, ugyanakkor tényleg lehűtik azt. A trükk tökéletesen működik.

Szórd be sóval a vágódeszkát, így nem fogsz könnyezni a hagymától!

Néhány könnycsepptől megment ez a módszer, de sajnos nem az összestől. Tehát alig működik.

Csomagold nejlon zacskóba a jégkrémes dobozt mielőtt a fagyasztóba teszed! Lágyabb tőle a jégkrém és könnyebb lesz kikanalazni

A fagyasztóban általában túlságosan megfagy a jégkrém, ezért várni kell néhány percet, hogy ki lehessen kanalazni azt. Ez a módszer azonban működik. A jégkrém lágy maradt, így azonnal fogyasztható.

Ha csak egy fél avokádót szeretnél felhasználni, akkor válaszd azt a felét, amelyikben nincs mag! A magos fele a hűtőben tovább friss marad

A teszt során az avokádó mindkét fele a hűtőbe került, de két nap után mindkettő távol állt a friss jelzőtől. A trükk egyáltalán nem működik.

Tedd befőttes üvegbe a fokhagymát és jól rázd össze! Könnyebben meg tudod majd pucolni

Ne felejtsd el levágni a fokhagyma végeit mielőtt az üvegbe teszed. A trükk működik, ha így cselekszel.

Ha az olívaolajat jégkocka tartóban lefagyasztod, tovább eláll. Évek múlva is felhasználhatod és tehetsz hozzá friss zöldfűszereket.

Fagyasztva a zöldfűszerek elveszítik aromájukat és ízüket. A trükk csak minőségi olívaolajjal működik, ugyanis a többivel egyáltalán nem jó erre a célra. A finomítatlan olívaolaj már 5 fokon megdermed.

Ha citromlevet csepegtetsz az alma cikkekre, akkor nem barnulnak meg

Frissen facsart citromlével működik a trükk. Az alma nemcsak, hogy nem barnult meg, de fehérebb is lett.

Csomagold műanyag fóliába a banán szárát! Így az egész gyümölcs friss marad

A kísérlet során az egyik banán szárára műanyag fólia került, míg a másik anélkül került a hűtőszekrénybe. Három nap után mindkét banán ugyanolyan volt, szinte teljesen ehetetlenek lettek.

Egy cellux és egy harisnya segítségével úgy főzheted meg a tojást, hogy a sárgája kívülre, a fehérje pedig belülre kerül

A tojást ragaszd körbe a celluxszal és tedd bele egy harisnyába, aztán jól pörgesd meg. A sárgája és fehérje már ekkor helyet cserél, így főzés után tényleg így fog kinézni a tojás. Azonban nem kis erőkifejtés szükséges a pörgetéshez, a pucolás pedig sokkal nehezebb lesz. Ez a trükk maximum azoknak lehet hasznos, akik bivalyerősek és kötélből vannak az idegei.

A zöldfűszerek frissek maradnak, ha csokorban vannak, vízbe teszed őket és nejlonnal letakarod őket

A teszthez két csokor petrezselymet használtak. Az egyiket a tipp szerint tárolták, a másikat pedig hagyományos módon helyeztek el a hűtőben. A trükk működik, ugyanis az ily módon tárolt petrezselyem megőrizte frissességét, míg a másik majdnem teljesen tönkrement.

Hirdetés