2022 augusztus 17 szerda
KezdőlapÉrdekességekÍme 21 érdekesség az álmokról, ami valószínű téged is meg fog lepni

Íme 21 érdekesség az álmokról, ami valószínű téged is meg fog lepni

-

Azt bizonyára te is tudod, hogy minden ember álmodik, de csak keveseknek adatik meg, hogy emlékezzenek is rá. Olyan előfordul, hogy annyira mélyen érint, hogy csak bizonyos ideig emlékszünk rá, például reggel az első 10 percben, ám utána valamilyen oknál fogva elfelejtjük. A különböző kultúrákban mást és mást jelentettek az álmok, akadtak, akik szentül hitték, hogy Isten így akart üzenni nekik, ám ezt persze semmi sem bizonyította. A mostani posztunkat azzal a céllal hoztuk létre, hogy lebilincselő információk birtokába juttassunk benneteket az álmokkal kapcsolatban. Lehetséges, hogy egy néhány teljesen le fog benneteket döbbenteni.

1, Tudósok szerint a magzatok álmai többnyire hang illetve tapintási érzésekből állnak. Ennek az az oka, hogy az anyaméhben nincsenek vizuális ingerek.

2, Az Újszövetség által elmondott hat álomban szerepelnek azok az álmok, melyek isteni tudást, utasítást és figyelmeztetést közvetítenek Józsefnek, Mária férjének (aki Jézus anyja volt).

3, Az újszülöttek alvási idejének körülbelül 80%-át a REM alvás teszi ki. Ez azt jelenti, hogy ők az alvás nagy részében folyamatosan álmodnak.

4, Platón ókori görög filozófus szerint az álmok valójában a hasból erednek… s azon belül is inkább a májból.

5, Elias Howe amerikai feltaláló nevéhez köthető a varrógép, ami elmondása szerint egy rémálomból származik. Álmában kannibálok támadták meg őt és olyan alakú lándzsáik voltak, amilyen tűk a 19. században voltak.

6, Egy átlagember éves szinten nagyjából 1460-szor álmodik, ami egy napra lebontva kb. 4-et jelent.

7, Kutatók szerint a hirtelen kalória csökkenés miatt kevesebb éjszakai ejakuláció következik be az erőseb nem képviselői között.

8, Biológiai tény, hogy minden egyes ember álmodik, de csak nagyon kevesen emlékeznek annak tartalmára.

9, Átlagosan 90 percenként álmodunk, a leghosszabb álmok pedig kb. 30–45 percig tartanak.

10, Egy Nyugat-Afrikában élő törzs, az ashantik olyan komolyan veszik az álmokat, hogy a férjek jogi lépéseket tehetnek egy másik férfival szemben, ha ő feleségéről álmodott.

11, Mire elérkezik életünk utolsó perce a többségünk már negyed évszázadot végig aludt, amiből hat év álmodással zajlott, de azokra szinte sosem emlékszünk.

12, A REM fázis alatt nő az agy vérellátása valamint annak hőmérséklete.

13, Ha álmunkban piszkos, zavaros vizet látunk, akkor a szervezetünk tudat alatt akarja jelezni, hogy nem vagyunk egészségesek.

14, A buddhista jógagyakorlatnak számos előnye van, például segít abban, hogy megtanuljuk, hogyan lehet az álmainkat irányítani a test létfontosságú energiáinak ellenőrzésével.

15, Ha álmunkban idegen ember tűnik fel, az azt jelenti, hogy a való életben nehézségekbe ütköztünk és nem tudunk alkalmazkodni egy új dologhoz vagy új környezethez.

16, Amennyiben csokoládé jelenik meg az álmunkban az annak a jele, hogy igényt tartunk valamilyen jutalom megszerzésére.

17, Ha foggal, fogakkal álmodunk az a tehetetlenséget vagy valaminek az elvesztését, eltávozását jelenti. A nők sokkal gyakrabban álmodnak fogakkal, min a férfiak.

18, Az álmunkban megjelenő ház voltaképpen a testünk egyfajta kivetülése. Minél szebb és nagyobb a ház, annál nagyobb önbizalommal vagyunk magunk felé.

19, Az ókori Görögországban az álmokat Isten üzeneteinek tekintették. A szent helyen történő alvás nagyon népszerű volt amit annak érdekében csináltak, hogy elérjék az álmokat.

20, Amikor álmunkban zuhanunk az voltaképpen az éjszakai alvás I. szakaszában megy végbe. Az ilyen jellegű álmokat többnyire izomgörcsök, vagy úgynevezett myoclonikus rándulások kísérik. Ez a jelenség több emlősnél is előfordul.

21, A B-vitamin (B6) és az orbáncfű bizonyítottan élénkebb álmokat idéz elő.

Ti emlékeztek az álmaitokra?

Ezek is érdekelhetnek