2022 augusztus 8 hétfő
KezdőlapÉrdekességekÍme, 3 igazság a császármetszéssel szülő édesanyákról, amiről az egész világnak tudnia...

Íme, 3 igazság a császármetszéssel szülő édesanyákról, amiről az egész világnak tudnia kell!

-

Monet Nicole egy denveri származású nő, aki fotósként dolgozik. Többnyire gyermekek születéséről készít fotósorozatot, illetve, több száz szülésen vett már részt. Elmondása szerint, mindegyik szülés más és más, de egy dologra azonban felfigyelt. Szerinte azokat a nőket, akik császármetszéssel hozzák világra gyermeküket, nem értékelik annyira, mint azokat, akik természetes úton adnak életet gyermeküknek.

A fotós  szerette volna minden egyes olyan nővel tudatni, hogy milyen csodálatosak, erősek, kitartóak, és elszántak, akik a császármetszés útját választották. Annak érdekében, hogy hozzájuk és minden egyes emberhez eljusson az információ, összesen három dolgot osztott meg a császármetszéssel szült édesanyákról.

Közzétette az alább látható bejegyzést:

Azok az édesanyák, akik császármetszéssel hozták világra kisbabájukat, szintén ugyanolyan bátrak, mint akik természetes úton szültek.

“Nem mondható leányálomnak az előkészítő folyamat. Sokszor a szülő nő párját, addig nem engedik be a műtőbe, míg nincs minden a helyén”.

Ez voltaképpen annyit takar, hogy amíg az édesanyát az orvosok elő nem készítik a steril szobában, addig a férj, vagy élettárs nem léphet be a műtőbe. Persze ilyenkor mindenki fél, mind a kismama mind a leendő apuka.

Ez az a pillanat, mikor az édesanyának erősnek kell lennie. A csöppség iránt érzett mérhetetlen szeretet az, ami átsegíti őt ezeken a perceken.

Az, aki nem így hozta világra babáját, gondoljon csak bele, mennyire szörnyű és félelmetes lehet, egyedül a hideg műtőben feküdni. Ha sikerül beleképzelni magad ezeknek az asszonyoknak a helyébe rájöhetsz, milyen kemény percek ezek.”

A császármetszéssel szült édesanyák is vannak olyan erősek, mint társaik.

“Nem sok kismamát tudnánk felhozni, aki azt mondaná, hogy császármetszésről álmodozott, amikor elképzelte milyen lehet megszülni egy kisbabát!”

Az édesanyáknak, nagyon gyakran hetekkel a szülés előtt testileg és lelkileg is fel kell készülniük, hogy nem hagyományos módon fognak szülni. Minden nő elképzeli, hogy hogyan és miként zajlik nagyjából egy szülés.

Amikor eljött az idő a műtétre, egyszerűen csak felvágnak, majd összevarrnak. De az utána lévő lábadozás hosszú és fájdalmas folyamat, mert gyakran a seb felszakadhat, begyulladhat… stb. Sokan azt hiszik, hogy ezután a műtét után az anyukák csak úgy fagyizgatnak. De az igazság az, hogy ők gondoskodnak a babáról, bensőséges kapcsolatot próbálnak kiépíteni vele.

A császármetszéssel szülő anyukák csodálatosak.

“Nincs olyan édesanya, akin a szülés ne hagyott volna nyomot. Egyeseknél érzelmi, másoknál testi nyomokat hagy ez az egész. De azok az anyukák, akik császárral hozták világra gyermeküket, gyakran mindkettő látható rajtuk.

Azon a vágáson, amit az orvosok ejtettek az anyuka testén, a pici elhagyja régi albérletét és egy újba költözik be.

Minden vágás más textúrájú és hosszú. Pont, mint egy sebnél, a császármetszéses vágás is különböző. A kismamák vágása az idő múlásával elkezd megváltozni, ami szintén egy érdekes folyamat. Ezért csak tiszteletet érdemelnek.

Az édesanyáknak nem szabadna elrejteniük a világ elől ezeket a hegeket, épp ellenkezőleg, fel kellene vállalniuk, hiszen ott távozott a nő testéből. Ezzel a bátorságukat és kitartásukat is meg tudják mutatni.

Monet azt javasolja minden édesanyának, akinek a császármetszés nyoma látható a testén, hogy vállalja fel, mert gyönyörű!

Ezek is érdekelhetnek