2022 augusztus 19 péntek
KezdőlapEmberekÍme 7 ok, hogy miért nem szabad "tökéletes" lányt nevelni

Íme 7 ok, hogy miért nem szabad “tökéletes” lányt nevelni

-

A legtöbb szülő igyekszik tökéletesnek nevelni gyermekét, főleg abban az esetben, ha lányról van szó. Céljuk, hogy tiszteletteljes, kedves, alázatos, gondoskodó, szeretetteljes legyen, aki a társadalom tökéletes tagja lehet. A szülők viszont nem gondolnak bele, hogy azzal, hogy tökéletesnek akarják gyermeküket nevelni, mennyi kárt okoznak. Bizony jól hallottad. Az ilyen embereken rengeteg a támadási felület, amit sokan ki is használnak. Ez egy olyan spirálba tudja lökni az ember, amiből csak nagy nehézségek árán tud kikecmeregni. Fontos, hogy a gyerekek mihamarabb megtapasztalják, hogy a világ nem egy tündérmese, és nem hihetnek el mindent amit meghallanak. Mai posztunkat azzal a céllal hoztuk létre, hogy bemutassuk nektek milyen hátrányok származhatnak abból, ha valaki túlságosan kedves, önzetlen, és a többi.

1, Nehezen alakít ki tartó kapcsolatot

Mindenki szeretne magának egy olyan barátot, párkapcsolati személyt, aki megérti, támogatja, gondoskodik róla ha kell és a többi. Viszont ha egy nő arra koncentrál, hogy mindenkinek megfeleljen, akkor egy idő után elkezdik kihasználni kedvességét és naivitását. Ilyen esetben csak akkor fordulnak hozzá a barátok, ha valamire szükségük van és csak ő tud segíteni nekik. A párkapcsolatban sincs ez másképp, sőt ott még könnyebb visszaélni mások jóhiszeműségével. Ez boldogtalansághoz vezet!

2, A túlságosan kedves lányokban/nőkben nem bíznak

Ha a lány/ nő túlságosan is kedves és önzetlen, akkor egy idő után az emberek megbízhatatlannak titulálják őt. Ez azért van, mert azt gondolják, hogy valamilyen hátsó szándéka van, holott ez nem feltétlenül igaz. (Persze vannak kivételek). Egy ilyen emberrel nagyon óvatosan bánnak, sőt az is előfordul, hogy gyengének állítják be őket, mert mindig mindenkinek csak helyeselnek.

3, Nincs elég ideje önmagára

Tartja a mondás “Ha segíteni akarsz, először magadon segíts!” – és ez tökéletesen igaz. A túlságosan is kedves személyiségű emberek hajlamosak saját igényeiket, terveiket, céljaikat háttérbe szorítani csak azért, hogy másokon segítsenek. Ezzel viszont az a legnagyobb probléma, hogy a saját dolgait nem fogja annyira értékelni, és önbizalomhiány fog fellépni magával kapcsolatban. Ez megbetegítheti a lelket, ami által a személy előbb-utóbb kiég.

4, Nagyon könnyű őket manipulálni

A túlzottan együttérző és gondoskodó emberek egyik legnagyobb hátránya, hogy naivak és könnyű őket manipulálni. Ezzel az a baj, hogy akár rossz irányba is lökhetik őket, ami egyáltalán nem járul hozzá ahhoz, hogy fejlődjenek, okosodjanak, és megtapasztalják az életet. A legrosszabb verzió pedig az, hogy pozitív képességeiket kihasználva, más aratja le a babérokat. Ebből a helyzetből pedig iszonyatosan nehéz kitörni.

5, Nem ér el sikereket a karrierjében

Az idősebb nők hajlamosabbak arra, hogy bánkódjanak a sok elmulasztott lehetőség miatt. Más tanulmányok szerint a túlságosan kedves emberek nem tudnak sikereket elérni a munka és a karrier területén, mert más sikerét tartják szem előtt. Így persze mások céljai megvalósulnak, s ők hosszú éveken át stagnálni fognak és csak akkor jönnek rá, hogy mekkora butaságot csináltak, mikor már késő lesz.

6, Rossz szokások rabjaivá válhatnak

Ha hiszitek ha nem az emberek szeretetének elnyerése és mások boldoggá tétele függőséghez vezethet, ami megfoszt a függetlenségre irányuló erőfeszítésektől. Mások túlzott kiszolgálása szó szerint egészségtelen cselekedeteket és függőséget vált ki, ami többféleképpen is megmutatkozhat, például evésben, túlköltekezésben…stb. Ez pedig óriási támadási felületet hoz létre.

7, Mentális probléma spirálba kerülhetnek

Ha folyamatosan adnak, de sosem kapnak, az egy idő után iszonyú kimerítő tud lenni. Persze a legtöbben ezt a fajta fáradtságot egy mosoly mögé rejtik, így a környezet mit sem sejt a dologból. Viszont egy ilyen ember lelkileg is teljesen le és ki tud merülni, ami depresszióhoz, szorongáshoz, boldogtalansághoz, önbizalomhiányhoz vezethet.

Hiszel abban, hogy valaki tud ennyire önzetlen lenni? Téged a szüleid milyennek neveltek?

Ezek is érdekelhetnek