2023 június 10 szombat
KezdőlapEgészségÍme a 10 leggyakoribb rémálom. Mi a jelentésük?

Íme a 10 leggyakoribb rémálom. Mi a jelentésük?

-

Izzadva ébredsz? Rémülten nyitod ki a szemed, mert nem tudod, hogy valóság volt-e, vagy csak egy rémálom? A szakértők elemezték a 10 leggyakoribb rémálmot. Mi a jelentésük?

A 10 leggyakoribb rémálom

A fogak kihullása egy szeretett személy halálát jelenti. Egy pap az álomban bajt, az agresszív kutya egy barát elárulását jelenti. Sokszor hallottunk már ilyeneket. Ezek mellett nehéz közömbösen elmenni. Főleg, ha folyton újra és újra átéljük őket álmunkban.

kep 2022 11 12 205230446
Íme a 10 leggyakoribb rémálom. Mi a jelentésük?

Lee Chambers pszichológus Lauren Rosenberggel, a félelmek és szorongások kezelésének szakértőjével együtt elemzett 10 rémálmot, amellyel a britek a leggyakrabban keresték fel a két szakembert.

Kieső fogak

A rémálom jelentését elemző szakérték szerint ez inkább a stressz és a feszültség tünete. A szakértők szerint, ha álmunkban kiesnek a fogaink, az egy jel arra, hogy jobban kell vigyáznunk a lelki és fizikai egészségünkre.

kep 2022 11 12 205521292
Íme a 10 leggyakoribb rémálom. Mi a jelentésük?

Lőtt seb

Ha álmunkban lelőnek minket az bizonytalanságot jelent. Ha ez az otthonunkban történik, akkor nem érezzük magunkat biztonságban szeretteink mellett. Ha hátba lőnek minket az árulást jelent. Ha egy általunk ismert személy lövöldözik, akkor az alapvető kapcsolati problémaként értelmezhető.

Kísértet

Ha álmainkban kísértetet látunk az a halálfélelem jele. De ez lehet egy szeretett személy féltése is. Lehet annak a jele is, hogy nyomás alatt vagyunk.

kep 2022 11 12 210639316
Íme a 10 leggyakoribb rémálom. Mi a jelentésük?

Üldözés

Ha azt álmodod, hogy valaki üldöz, valószínűleg frusztrált vagy ébren. Lehet, hogy egy cél, amit el akarsz élni, nagyon távolinak tűnik a számodra. A pszichológus szerint ilyenkor érdemes elgondolkodni, hogy miért választjuk a menekülést a harc helyett.

Tűz

A szorongást és a haragot szimbolizálja. Veszélyes vagy kockázatos kihívásra is figyelmeztethet. Ha megégetnek a lángok, dühös vagy, de napi szinten elfojtod a haragodat.

Fulladás

Ha megfulladsz, az egy valós élethelyzetet szimbolizál, amelyben elveszted magad. Ha víz alatt vagy, akkor a gondolataid elárasztanak. Túl sokat agyalsz…

kep 2022 11 12 210146122
Íme a 10 leggyakoribb rémálom. Mi a jelentésük?

Meztelenség nyilvánosan

Bár valaki számára viccesnek tűnhet, az ilyen típusú rémálmokat kísérő zavar, megaláztatás és szégyen érzése még sokáig velünk marad, miután felébredtünk. A pszichológus szerint egy ilyen álom azt jelenti, hogy olyan dolog történt az életünkben, amire nem voltunk készen. A meztelenségről álmodozás a komplexusainkat is jelentheti, és azt is, hogy túl sokat aggódunk amiatt, hogy mások hogyan látnak minket, és mit gondolnak rólunk.

Eltévedés

Ez egy álom, amelynek egyértelmű értelmezése van. Vándorolsz és úgy érzed, hogy nem találod a helyet a való életben. Az önmagad felfedezésére irányuló erőfeszítéseket is szimbolizálhatja.

Halál

Bár egy ilyen álom ijesztő lehet, nem szabad szó szerint érteni. Ez azt jelenti, hogy lezársz egy bizonyos szakaszt az életedben. Azt is jelezheti, hogy változtatásokra van szüksége.

kep 2022 11 12 210534661
Íme a 10 leggyakoribb rémálom. Mi a jelentésük?

Zuhanás

Zuhansz, amíg fel nem ébredsz. A pszichológus szerint egy ilyen álom azt sugallhatja, hogy eltévedtünk a valós életünk valamelyik területén. Túl erősen ragaszkodunk valamihez, vagy elveszítettük a kontrollt bizonyos dolog felett.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezek is érdekelhetnek