2022 július 5 kedd
KezdőlapEmberekÍme a 10 legrosszabb felvételi történet, amit megosztottak az interneten

Íme a 10 legrosszabb felvételi történet, amit megosztottak az interneten

-

A felvételi időszak a legstresszesebb időszak a felvételiző hallgatók életében. Ez amiatt van, mert félnek, hogy az adott iskola nem tartja elég jónak a felvételi esszéjüket és emiatt elutasítja őket, nekik meg kilátástalanná válik a jövőjük. Az interneten számos olyan történetbe bele lehet futni, melyet felvételizők és felvételi irodán, bizottságban dolgozók meséltek el. A mai posztunkban úgy döntöttünk megosztunk párat veletek, melyek jó tanulópénzként szolgálnak majd, hogy mit nem szabad írni egy ilyen esszébe.

1, “Az egyetemen egyszer részt vettem egy programon, ahol a CommonApp felvételi esszéiről beszéltek velünk. A tanár elmesélte az egyik pályázó felvételijébe foglaltakat, aki megemlítette a Dexter sorozatot. “Határozottan szeretnék Dexterré válni, hogy kiiktathassam a rosszfiúkat.” – Természetesen az illetőt elutasították.

2, “Volt egy srác, aki elküldte a saját ütött-kopott, széttaposott, büdös cipőjét azzal a levéllel, hogy “Remélem, ez segít bejutni az iskola ajtaján” “. A válaszom az volt, hogy: Nem

3, “Tanár vagyok és az egyik hallgató, akit tanítok éppen visszavonta a Stanfordra történő jelentkezését. Alacsony jövedelmű kisebbségi hallgató, kiváló GPA- és ACT-pontszámokkal. A legtöbb iskola értékeli a tehetséget és a sokszínűséget, s így természetesen a Stanford is elfogadta.

Amikor megkapta a felvételit megerősíti levelet, azonnal kiírta Twitterre “Csesszétek meg, bejutottam.” A Stanford persze látta a bejegyzést és meg is nézték az oldalát. Amikor azonban meglátták milyen tartalmakat osztott meg, fogták és utólag utasították el.

4, “Tavaly nyáron végeztem a főiskolával és 4 évig dolgoztam az egyetem felvételi irodájában hallgatói nagykövetként és felvételi tanácsadóként. Az egyik legrosszabb felvételi, amit valaha olvastam az volt, mikor egy felvételiző őszintén beismerte, hogyan végig csalt a középiskolában, ám ez tanította meg őt arra, hogyan legyen találékony és kreatív. Még soha nem láttam ilyen gyors elutasítást, mint amit akkor tapasztaltam.

5, „Anyám felvételi tanácsadó, és a legrosszabb sztori amit hallottam tőle a következő volt: Az illetőnek jók voltak a pontszámai és az esszéi csak épp az iskoláról nem hallottak soha a felvételi bizottságban. Tehát anyukám rákeresett a Google Mapsen a felvételiben feltüntetett iskolára és kiderült, hogy az egy elhagyott iskola, ahova már évek óta nem járt senki. A felvételiző meghamisította az egész felvételit, amiért cserébe azonnali elutasítást kapott.”

6, “Egyszer meglátogattam azt a főiskolát, ahova a bátyám is jelentkezett. A potenciális diákok és szülők mindegyike leült a nézőtérre. A felvételi bizottságnak bizonyára nehéz és szörnyű napja volt, mivel a következő monológot mondták el:

“Ha közületek bárki úgy dönt, hogy a főiskolai esszéjébe életének egy tragikus eseményét írja le, akkor annak valóban tragikusnak kell lennie. A “hogyan költözött középiskolásként egy másik államba”, illetve “nem voltak barátaid” esetek nem számítanak tragikusnak. A tragédiák általában nagy küzdelemről szólnak, amik könnyfakasztó események egymásutániságából állnak. Ennek ellenére mindig látok legalább egy felvételi esszét valami kis semmiség miatt “tragédiaként” feltüntetve. A bátyám is hasonlóval akart bejutni a főiskolára.”

7, “Én vagyok az összes kínai jelentkező felvételi tanácsadója. Gondolhatjátok, hány érdekes esszét kapok ami pontosan olyan, mintha a Google fordítóból szedték volna. Az egyik lány felvételi esszéjében, amit nemrég olvastam az állt, hogy egy idősek otthonában önkénteskedik. Azt hittem egy unalmas iromány lesz, de kiderült, hogy ez ettől jóval több. A lány arról kezdett írni, hogyan fürdetett meg egy időt nőt az otthonban. A legdurvább, hogy ijesztő részletességgel írta le az egész folyamatot, ami simán elment volna felnőtt filmes kategóriában. Betegnek tartottam.”

8, “A William & Mary állami egyetem felvételi tanácsadója mesélt nekem egy érdekes történetet. Egy hallgató benyújtott egy tökéletes, hibátlan, jól megírt, érzelmes és helyesírási hiba nélküli fantasztikus esszét és már azon volt, hogy elfogadja, mikor a papír végén észrevette a következő mondatot: “És ezért szeretnék az UVA-ra bekerülni.” (UVA: Amszterdami Egyetem). És így utasítottak el egy remek jelentkezőt.”

9, “Az egyik tanár ajánlólevelet írt egy rendkívül jó diákjáról. Kedves, szorgalmas, jó osztályzatokat kapó tanulóról van szó, aki mondhatni a tanárnő kedvence volt. Ennek tükrében nem volt hiány a dicséretekből. Később, miután beküldték a felvételi levelet, a főiskola felhívta a tanárt, aki semmissé nyilvánította mindazt, amit a levélben írt. Sőt azt is kérte, hogy vegyék figyelmen kívül a felvételizőt. Mikor megkérdezték miért, annyit mondott, hogy pont elcsípte, mikor kirabolta a házát.”

10, “Az orvosi egyetem felvételi bizottságában voltam. Egyszer volt egy olyan jelentkezőnk, aki a személyes nyilatkozatában teljes komolysággal azt írta, hogy azért akar orvos lenni, mert a fehér köpeny és a műtős ruha igazi afrodiziákum. Természetesen azonnal elutasították a kérelmét.”

Neked vannak ilyen sztorijaid?

Ezek is érdekelhetnek