2022 december 2 péntek
KezdőlapNagyvilágÍme a 11 leghíresebb fake fotó igaz története, amit nem írtak le...

Íme a 11 leghíresebb fake fotó igaz története, amit nem írtak le mellé a bejegyzésben

-

Az internet sokféle információt adott az embereknek a világ minden tájáról, ám néha még az sem elegendő, ha valamit a saját szemükkel látnak, mert a mai modern technológiának hála bármelyik fotót meg lehet buherálni. Sok népszerű mém és kép terjengett az interneten melyről nagyon sokan elhitték, hogy valódiak, de ez nem igaz. Mostani posztunkban ezeknek a történetét meséljük el.

1, A szarvast a fotó elkészítése után Photoshoppolták rá.

2, “Inneston tó Dél-Ausztráliában: a bal oldali fotó Instagramon van fent, jobb kép akkor készült, mikor meglátogattam a tavat. Nos van különbség a kettő között.”

3, Velence csatornái valóban befagyhatnak… de nem így.

A híres Velence csatornái befagyhatnak, viszont ez nagyon ritkán fordul elő. A város túl sok hőt bocsát ki, és a csatornák vize is túl sós, ezért nem nagyon tudnak befagyni. A jég és a hó egy Bajkál-tónál készült fényképről származik, amit Oroszországban készítettek.

4, Ezek a kínai épületek lenyűgözőek, viszont nem ennyire magasak, itt is a Photoshop erejét használták, és sokan elhitték, hogy ez igaz.

5, A Grand Canyonról készített képet úgy szerkesztették meg, mintha az űrből készült volna.

Miután ezt a fényképet elküldték a Redditnek, néhányan nagyon meglepődtek. Sokan elhitték, hogy tényleg így néz ki az űrből, de valójában ez nem igaz. A fényképet Travis Odgers készítette valószínűleg repülőről, nem pedig űrhajóról.

6, Ez a fotó tényleg igazi a fiatal Arnold Schwarzeneggerről… viszont nem turista volt.

Ez a fénykép a közösségi médiában nagyon felkapott felvétel lett, és azt állították, hogy a fiatal Arnold New Yorki utazása során turistáskodott egy kicsit. Ez viszont nem igaz, ugyanis a kép a “Herkules New Yorkban” című filmből származik. A film akkoriban készült, mikor Schwarzenegger először járt az Egyesült Államokban, viszont nem ez volt az első alkalom, hogy New York City-t látta.

7, Ez a kutya nem tartott a szájában csillagszórót.

Ezt a fényképet gyakran osztották meg a közösségi oldalakon, például a Tumblr-en. A fotós felhívta mindenki figyelmét arra, hogy a csillagszóró utólag, digitális úton került a kutya szájába.

8, Ez a fotó nem az ókori Egyiptomból származik … hanem a Universal Studios Singapore-ból.

9, Nem, a Beatles nem játszott pizsama partin

Az interneten vannak olyan kósza pletykák, melyek szerint a Beatles pizsama partin játszott. Nos, ez nem igaz. A Beatles nem volt elérhető a fénykép készítésének időpontjában, 1965. december 9-én. Az igazság ezzel a fotóval kapcsolatban az, hogy egy 1966-os filmből származik, melynek címe “The Great St Trinian’s Train Robbery”.

10, Ennek a zebrának soha nem volt olyan csíkja, mely egy menóra képét ábrázolta volna.

11, Japánban nincs medve alakú erdő.

A Facebookon sokáig keringett egy olyan kép Japánból, melynek egyik erdeje olyan mint egy medve feje. A kép valójában egy “Fabien Barrau” Instagram művész digitális festménye, amely egy medve által lakott sziget történetét meséli el, még mielőtt az emberek elfoglalták volna a területet.

Na mit szóltok?

Ezek is érdekelhetnek