Mindannyian el kell, hogy ismerjük, Amerika csodálatos filmekkel és TV-sorozatokkal látja el a világot. Ám azonban vannak olyan országok, melyek saját sorozatokat és TV műsorokat akarnak, ám koppintott változattal. Olyan sorozatokat gyűjtöttünk össze, amelyeket Amerikai mintára készítettek és más országokban sugároztak.

Prison Break / Pobeg (A szökés)

A Prison Break az egyik legkedveltebb tévésműsor Amerikában. Annyira, hogy 2010-ben egy orosz gyártó cég, a “Red Square Studio” hihetetlen részletességgel és nagy sikerrel újra feldolgozta azt.

Breaking Bad / Metastasis (Totál szívás)

A Sony Televízió, Latin-Amerikában részt vett a Breaking Bad kolumbiai változatának előállításában, melyet Metastasis néven futtattak.

Gossip Girl (A pletykafészek)

A Gossip Girl ezen verziójában a szeretett Serena Vanderwoodsen, most Serena Wijitranukul, aki visszatért Bangkokba, miután eltűnt úgy, hogy senkinek sem szólt róla.

Power Rangers / Super Sentai

A Power Rangers című sorozatot a 90-es években minden szombat reggel leadták, amikor gyerekek voltunk. De amit nem tudtunk, hogy volt egy japán változata is a Power Rangersnek, ami Super Sentai néven futott Japánban.

The Big Bang Theory / Theorists (Agymenők)

A Theorists című sorozatot Fehéroroszországban játszották az Amerikai Agymenők mintájára. Ez a verzió az eredetivel ellentétben, 2 évadot sem bírt.

How I Met Your Mother (Így jártam anyátokkal)

Az Így jártam anyátokkal című sorozat orosz változatában még a színészek is nagyon hasonlítottak egymásra. Mind az orosz, mind az amerikai verzió egyaránt jó volt és nagy népszerűségnek örvendett.

Ugly Betty / Ugly Maria (Betty, a csúnya lány)

Ez a sorozat számos országban elterjedt és nagy népszerűségnek örvendett, Görögországban azonban Maria, a csúnya lány címet kapta, de ugyanolyan jó volt, mint az eredeti.

Criminal Minds (Gyilkos elmék)

A meglehetősen rejtélyes TV-show, a Gyilkos elmék nemrég reprodukált Dél-Koreában.  A sorozat dél-koreai rajongói először szkeptikus voltak vele kapcsolatban. De hála istennek nem csalódtak.

The IT Crowd (Kockafejek)

Annak ellenére, hogy az amerikai verzió, és a brit verzió meglehetősen hasonló, az Egyesült Királyságban leadott verziót a váratlan viccek és a különböző stílusú humor miatt jobban fogadták.

Coupling (Páran párban)

A show Coupling brit változatát a közönség sokkal jobban szerette, mint az amerikai verziót, aminek eredményeképpen az amerikai produkciós cégnek az első évad vége előtt vissza kellett mondania a következő évadot.

Suits (Brilliáns elmék)

A történet egy olyan főiskolai hallgatóról szól, aki kimaradt a suliból, és most egy New York-i rangos ügyvédi irodában dolgozik. A koreai változat áprilisban jelent meg.

Orphan Black / Sötét árvák.

A közelmúltban ez a sorozat egészen Japánig terjedt. A show amerikai verziója sikert aratott és több díjat is nyert. A japán verzióban is reménykednek, hogy hasonló eredményeket fog elérni.

Glee / My Youth High 8 Degrees (Sztárok leszünk!)

Amikor a show kínai változatát bemutatták, sok Glee rajongó még Kínában is, azzal vádolták meg a produkciós irodát, hogy a Glee-t lemásolták.

Baby Daddy

A show 2012 júniusában kezdte meg sugárzását és 2017-ben fejeződött be a 6. évaddal. Az emberek világszerte szerették a show-t és a humort, ami benne volt. A sorozat orosz verziója 2015-ben indult útnak, de csak 20 epizódot adott le.

Life on Mars

A show beindulása után egy évvel az Egyesült Királyság úgy döntött, hogy saját verziót indít, erre 2008-ban került sor, de csak 2 évig tartott.

House M.D. / Team Medical Dragon (Doktor House)

A Team Medical Sárkány története eredetileg egy manga-animált könyv alapján készült, amelyet néhány évvel később TV-műsorrá alakítottak át. Szeretjük az amerikai sorozat humorát és a japán kórházi légkör komolyságát.

Sex and the City / Simply Sapney (Szex és New York)

Annak ellenére, hogy a sorozat nem teljesen azonos az amerikai változattal, de mégis nagy népszerűségnek örvendett Indiában.

Friends / Love Is so Close (Jóbarátok)

A Jóbarátok sorozat iráni változatát feltétlenül meg kell vizsgálni, ha a rajongója vagy a sorozatnak. A sitcom pontos reprodukciója ugyanazokkal a lakásokkal, bútorokkal, történettel, zenével és humorral van fűszerezve.

The Simpsons / The Samsonadzes (A Simpson család)

A Simpson családdal ellentétben a Georgia-i változat csupán csak egy évig volt látható a képernyőn.

Modern Family / Moderna Oikogenia (Modern család)

A Modern Család nemcsak Görögországban, hanem Chilében, Iránban és Spanyolországban is reprodukált.

Hirdetés
MEGOSZTÁS
Előző bejegyzésÍgy néznek ki kedvenc mozifilmjeink, különleges effektek nélkül
Következő bejegyzésEgy hármas ikreket váró anya rendszeresen fotózta, hogy változik a hasa a terhesség alatt. Íme a képek!