2022 július 6 szerda
KezdőlapTech & TudományÍme a hazánkba kerülő fertőző Kinder csokik listája. Kiderült, miért lettek szalmonellásak...

Íme a hazánkba kerülő fertőző Kinder csokik listája. Kiderült, miért lettek szalmonellásak az édességek.

-

Egy ilyen világmárkát övező élelmiszer-biztonsági botrány alaposan felborzolja a kedélyeket.

A Sky News cikke szerint az embereket jelenleg megfertőző szalmonellatörzset egy 2021 decemberében vett mintával azonosította az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság és az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ.

“A jelentés szerint az írót tartalmazó feldolgozási lépést azonosították lehetséges szennyeződési pontként. Nem nevezi meg konkrétan a Kindert mint érintett márkát, de arról tesz említést, hogy az érintett belga gyár a negatív szalmonellatesztet követően Európa-szerte és világszerte forgalmazta az érintett csokoládétermékeket. A hatóságok azonban korábban néven nevezték a Ferrerót, amely a Kinder márkát is tulajdonolja.”írja az infostart

Leginkább a gyerekekre veszélyes

A jelentés említést tesz arról, hogy több ember is megbetegedett, de eddig a gyermekek voltak a legveszélyeztetettebbek ha súlyos fertőzésről beszélünk.

Az Egyesült Királyságban 67 gyermek lett szalmonellás a csokoládéval összeköthetően: legtöbbjük 5 év alatti.

A Ferrero Magyarország Kft. tájékoztatása alapján hazánkban az alábbi termékek lehetnek érintettek a szennyezettségben, ezért a cég ezeket elővigyázatosságból visszahívja a fogyasztóktól:
Kinder Schokobons 46g, 125g, 200g, 300g, 
Kinder Surprise Maxi 100g, 

Kinder Mix 198g, 
Kinder Maxi Mix 133g, 
Kinder Mini Eggs 250g, 
Kinder Happy Moments 133g, 162g, 347g

A Salmonella okozta fertőzés jellemző tünetei a hasmenés, hányás, magas láz, de enyhébb esetben csak hőemelkedés, levertség tapasztalható, egyéntől függően a fertőzés tünetmentes is maradhat.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezek is érdekelhetnek