2022 május 17 kedd
KezdőlapÉrdekességekÍme a legelső felhőkarcolóra épített medence látványterve, mely gyönyörű kilátást biztosít London...

Íme a legelső felhőkarcolóra épített medence látványterve, mely gyönyörű kilátást biztosít London városára.

-

A “Compass Pools” nevű cég egy egyedülálló úszómedencét tervezett mely, az Infinity London nevet kapta. Ez egy lenyűgöző, 360 fokos szabadtéri medence, mely egy 55 emeletes épület tetején lesz megépítve, London városa felett 200 méterrel.

A cég elárulta, a medence üveg helyett öntött akrilból fog készülni, sőt a medence alja is teljesen áttetsző lesz, amely lehetővé teszi a vendégeknek, hogy lássák kik úsznak a tetőn. Lássuk tehát a látványterveket:

A “Compass Pools” egy nagyon különleges medencét szeretne kialakítani egy 55 emeletes ház tetejére, ahonnan tökéletes látkép tárul London városára. 

Sokat azt kérdezték, hogyan lehet ehhez a medencéhez feljutni. A Compass Pools egyedülálló megoldást talált erre, ugyanis, aki igénybe szeretné venni a medencét, annak egy víz alatti csigalépcsőn kell felmennie, melynek ötletét a tengeralattjárókon található lépcsők ihlették.

Az uszoda tele lesz mindenféle innovatív technológiával.

A medence másik egyedülálló jellemzője a beépített anemométer lesz, mely a szélsebesség mérésére fog szolgálni. Ezen kívül egy számítógépen keresztül lehetne beállítani az optimális vízhőmérsékletet, valamint a vízelvezetést, hogy ne az utcán sétáló emberek fején landoljon az a rengeteg víz.

„A medence megújuló energiával kapcsolatos innovatív fűtési rendszerrel büszkélkedhet majd, amit az épület légkondicionáló szerkezete fog szolgáltatni.” – írja Compass Pools. „A hideg levegő létrehozásához szolgáló melléktermék, amely az épület hideg levegőjéért felelős, a hőcserélőn keresztül áthaladva fogja felfűteni a medence vízét.”

Ez a medence nem való azoknak, akik félnek a magasságtól.

„Az építészek gyakran jönnek hozzánk, hogy tervezzünk medencét az épületek tetejére, de ritkán bólintunk rá, mert az épület nincs megfelelően kialakítva ahhoz, hogy medencét lehessen rá építeni. Ez az ötlet mindig akkor körvonalazódik bennük, mikor már kész van az épület.” – mondja Alex Kemsley, a Compass Pools úszómedence-tervezője és műszaki igazgatója.

„Ezt a projektet viszont a medence megtervezésével kezdtük el, és majd ehhez fogjuk igazítani az épületet.”

„Amikor megterveztük a medencét, olyan látképet akartunk, mely nem törik meg, nem választ el tőle semmilyen üveg, fal… stb. csak a tiszta kép látszik.  – mondta a tervező.

A vállalat szerint a medence építése már 2020-ban megkezdődhet.

Annak ellenére, hogy az Infinity London pontos helyét még nem erősítették meg, a tervező a The Shard-ot javasolja. “A The Shard tetején úszni nagyon furcsa érzés lehet, hiszen magasabban lenne a medence, mint amilyen magasságban a helikopterek repülhetnek. – mondja Alex Kemsley.

Nem ez volt az első alkalom, hogy a cégek egyedülálló terveket javasoltak Londonnak.

Tavaly a J. Safra Group és a Foster + Partners egy egyedülállóan kialakított felhőkarcolót tervezett Londonnak, mely a “Tulipán” nevet kapta volna. Azonban a legtöbb londoninak nem tetszett az ötlet, ezért elvetették a projektet.

Ennek ellenére reméljük, hogy a jövőben még több és még érdekesebb terveket fogunk látni London építésiprojektjei között!

Ti mit szólnátok egy ilyen medencéhez?

Ezek is érdekelhetnek