2022 május 16 hétfő
KezdőlapItthonÍme a magyarok Adriája, aminek létezéséről csak kevesen tudnak

Íme a magyarok Adriája, aminek létezéséről csak kevesen tudnak

-

Amikor homokos tengerpartra gondolunk, akkor általában Olaszország, Horvátország vagy éppen Görögország jut eszünkbe. Sokunknak fogalma sincs róla, hogy a külföldi nyaralás élménye hazánkban is elérhető. Bár azt gondolhatnád, hogy a Balatonra célzunk, de nagyot tévedsz. Magyarország csodálatos homokos partszakasza nem a Magyar Tenger partján található. A Tisza nyár közepi alacsony vízállásának köszönhetően a homokpad szárazra kerül, így évtizedek alatt kialakult a környék legnagyobb szabadstrandja. A Körös-torok évek óta összefüggő nyaraló-és szórakozónegyed.

Tehát, ha neked sem adatik meg, hogy személyesen élvezd a külföldi tengerpartot, akkor itt a lehetőség felidézni annak emlékét és élményét. A koronavírus-járvány pedig, még korántsem akar visszahúzódni vagy eltűnni az életünkből, így jobban járunk, ha idén itthon maradunk és maximum belföldi nyaralást tervezünk. A Csongrádban található Körös-torok vakációnkba csempészheti a tengerparti hangulatot.

Bedő Tamás polgármester elmondta, hogy mintegy háromszáz millió forintból korszerűsítették a látogatóközpontot, rendezvénytér épült és az üdülőterületi úthálózat is megújult. A Körös-torok homokpadja a tengerpartéra emlékeztet, sőt, azok, akik már ellátogattak oda úgy vélik, Magyarországon ez a legszebb folyó menti strand.

A fejlesztéseknek köszönhetően a szabadstrand biztonsági berendezésekkel is rendelkezik, illetve a tájba illeszkedő mosdókonténereket alakítottak ki, továbbá a kerékpárosok számára felújított és kibővített biciklitárolót hoztak létre. A látogatók biztonságáról pedig, kamerarendszer gondoskodik.

Íme a fotók a lenyűgöző homokos partszakaszról, ami jól kiépített strandjának köszönhetően olyan érzést kelt, mintha a tengerparton lennénk.

1.

2.

3.

4.

5.

Ezek is érdekelhetnek