2022 május 25 szerda
KezdőlapEgészségÍme a nyár legnagyobb butasága! A szökőkutakat elárasztották a strandolók, pedig óriási...

Íme a nyár legnagyobb butasága! A szökőkutakat elárasztották a strandolók, pedig óriási veszélyt rejt!

-

Itt van a nyár, a kánikula. Semmi másra nem vágyunk, mint arra, hogy lemehessünk a strandra, kezünkbe fogjunk egy hideg fröccsöt vagy bármit, ami elfeledteti velünk az elmúlt másfél évet. Azért a víz és a felfrissülést próbáljunk inkább a kijelölt strandokon keresni.

A legtöbb városban van szökökút. Sőt, még a kisebb településeken is. Jól mutat, hangulatos dísze bármilyen térnek. Viszont ezek a szökőkutak egyre népszerűbbek lettek a strandolók körében. Az emberi butaság szinte határtalan…

“Láttam, hogy egy hároméves kisgyermek anyja hagyta, hogy a gyereke igyon a szökőkút vizéből. Szóltam neki, hogy ezt nem kéne, erre felháborodott, hogy mit szólok bele. Nincs náluk víz, hadd igyon. Még rám is förmedt, hogy sajnálom a gyerekétől a vizet? Teljesen ledermedtem. Hogy lehet valaki ennyire ostoba?” – mesélte egy járókelő

Egyes városokban a szülők úgy mennek a szökőkúthoz, mint mások a strandra. Törölköző a vállukon és egy táska, melyben italok meg harapnivaló van. Anyuci leül a szökőkút mellé, a gyermeke meg ruha nélkül rohangál a téren.

“A téren több bár és presszó van. Az emberek ott ücsörögtek és iszogattak, közben a gyerekeik meztelenül rohangáltak a szökőkútban. Soha nem fogom megérteni ezeket a szülőket. Ez nem strand. Miért kell a gyereknek ruha nélkül lennie nyilvános helyeken?”

Persze a szülők mindig okosabbak. A megkérdezettek szerint a “piszkos gyerek a boldog gyerek”. Itt most nem csak arról van szó, hogy meztelen gyermekek rohangálnak nyilvános helyeken, hanem mindinkább a higiéniáról.

Sok szökőkútban lévő víz zárt rendszerben kering. Mindig ugyanaz a víz, csak az önkormányzat (jó esetben) klórozza, hogy ne algásodjon el. Azonban madarak, hajléktalanok mosakodnak benne (ezért kapcsolják ki éjszakánként). Ez a víz tele van szennyeződéssel. Még ürülékkel is. De a szombat esti buliban kiütött srácok is gyakran választják ezt a meghitt helyet, hogy összehányják magukat. A baktériumok ilyen melegben rettentő gyorsan szaporodnak. Súlyos allergiás reakció léphet fel. Hányás, hasmenés. És ez csak a jobbik eset. Lábgomba, nemi betegségek stb. Azt sem szabad elfelejteni, hogy bármikor törött üvegbe léphetünk, illetve a nagy nyomású víz is balesetveszélyes.

A városi szökőkutak nem gyermekfürdők! Ha a pici vízben akar játszani, akkor egy erre kijelölt helyre kell elvinni.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezek is érdekelhetnek