2022 november 28 hétfő
KezdőlapÉrdekességekÍme a test 7 kritikus része, amire sokkal jobban kellene vigyázni

Íme a test 7 kritikus része, amire sokkal jobban kellene vigyázni

-

Súlyos egészségügyi problémákat idézhetsz elő, ha elfelejted a teste bizonyos részeit megtisztítani, például a fül mögötti részeket, vagy a köldököt. Ha nem mosol rendszeresen kezet WC használat után, vagy amikor hazaérsz, akkor légzőszervi megbetegedésekkel és hasmenéssel kell szembenézned. Ezeken kívül vannak más testrészek is, amelyeknél jobb betartani a higiénia szabályokat. Mai cikkünkben azt a hét testrészt hoztuk el, amire sokkal jobban kellene figyelned, mint amennyire most figyelsz.

1, A köldök több baktériumot rejt, mint gondolnád

A valóságban még akkor is piszkos marad a köldököd, ha napi szinten többször is zuhanyzol. Kicsit félelmetesen hangozhat, de a tudósok szerint átlagosan 67 típusú baktérium található meg a köldökben.

Hogyan küszöbölheted ki:

Próbáld kitisztítani legalább hetente egyszer úgy, hogy egy vattapamacsot belemártasz tiszta alkoholba, majd óvatosan bedörzsölöd az érintett területet. Az alkohol letisztításához használj tiszta, vizes pamutkendőt.

2, A kutikulákat nem kell megvágni

Nagyszerű ötletnek tűnhet a kutikula eltávolítása a tökéletes manikűr elkészítése érdekében, viszont oka van annak, hogy az ott van ahol. Ez védi meg a körmöt a fertőzésektől. Ha eltávolítod, fehér foltok vagy vonalak jelenhetnek meg a körmön.

Hogyan kell vigyázni rájuk:

Használj narancsfa pálcát és óvatosan nyom vissza a kutikulát;

Rendszeresen ápold, nedvesítsd a kutikulát, hogy ne száradjon ki;

Kérd meg a manikűrösöd, hogy legyen óvatos a körmök ezen részén.

3, A hónalj kellemetlen szagát speciális baktériumok okozzák

Van egy speciális baktérium típus, mely kellemetlen szagot idéz elő a hónalj területén. Ha hiszed ha nem, minél több dezodort használsz, annál több baktérium jelenik meg és szaporodik el.

Hogyan előzd meg:

Ne viselj poliészter anyagból készült ruhákat;

Szerezz be néhány speciális sportruházatot, amin keresztül lélegezhet a bőr;

30 fok alatt ne mosd a ruháidat, különben a baktériumok nem tűnnek el.

4, A nyelvet is kell tisztítani az egészségügyi problémák elkerülése miatt

Nemcsak a fogak, hanem a nyelv is speciális tisztítás igényel. Tudósok szerint a rendszeres nyelv tisztítás csökkenti a lepedékek kialakulását, és megőrzi a száj egészségi állapotát.

Hogyan tisztítsd:

A nyelvkaparók és speciális tisztítószerek hatékonyabbak, mint a fogkefék;

Tisztítsd meg a nyelved, annyiszor, amennyiszer tudod, de legalább minden fogmosáskor.

5, A mellbimbók sokat mondhatnak az egészségi állapotról

Mind a nők és mind a férfiak tapasztalhatnak mellbimbóproblémákat, azért, mert az a terület érzékeny. Fontos, hogy heti egyszer ellenőrizd őket, és figyelemmel kísérd történik-e bármilyen jellegű változás.

Hogyan kell vigyázni rá:

Soha ne hagyd figyelmen kívül, ha megváltozik a bőröd, rendellenes csomók jelennek meg vagy fájdalom, viszketés jelentkezik. Ha a figyelmeztető jeleket észleled, azonnal keresd fel orvosod. Kend be őket testápolóval vagy speciális mellbimbókrémekkel, például lanolinnal.

6, A fül mögötti területeket sem szabad elhanyagolni

Nemcsak a fülzsírtól kell megtisztítani a füleket. Van egy másik terület, amit szintén nem szabad elhanyagolni, az pedig a fül mögötti terület. Ha nem vigyázol, nem tisztítod rendszeresen bőrkiütések, kellemetlen szag alakulhat ki.

Hogyan vigyázz rá:

Csak mosd meg szappanos vízzel az érintett terültet és alvás előtt mindenképp vedd ki a fülbevalóid.

7, Az ízületeknek is szüksége van némi gondoskodásra

Körülbelül 15 millió ember szenved súlyos ízületi fájdalmaktól a probléma pedig a női nemet érinti jobban. Az ízületek nagyon érzékenyek lehetnek ezért különös figyelmet érdemelnek.

Hogyan kell vigyázni rájuk:

Kapjon a szervezet elegendő mennyiségű kollagént, hogy csökkentsd az ízületi fájdalmakat és megakadályozd a csonttörés kialakulásának kockázatát. Vásárolhatsz speciális harisnyazoknit, melyek óvják az ízületeket.

Hasznosnak tartottad a cikket?

Ezek is érdekelhetnek