2023 március 27 hétfő
KezdőlapEmberekÍme a világ legfiatalabb édesanyjai és igaz történetük

Íme a világ legfiatalabb édesanyjai és igaz történetük

-

A gyermekáldás igazi csoda, legalábbis abban az esetben, ha mind fizikailag, mind lelkileg, mind anyagilag fel vagy készülve egy kisbaba érkezésére. A legtöbb fiatal felnőtt ma már addig húzz-halasztja a szülést ameddig csak lehet, ám nem mindenkinek adatik meg, hogy eldöntse akar-e gyermeket vagy sem. Számtalan olyan esetről számoltak be az évtizedek, évszázadok során, hogy egyes leányok nagyon-nagyon fiatalon akaratuk ellenére estek teherbe. A mostani posztunkban bemutatunk nektek néhány fiatal lányt, akik a legfiatalabb édesanyáknak mondhatják magukat, sőt van egy, aki 10 éven belül még nagymama is lett. Lássuk hát, igaz történetüket.

1, Lina Medina – 5 évesen lett anya

Lina Medina szeptember 27-én született a Peruban található Ticrapoban. A fiatal lány a történelem legfiatalabb anyukája, ugyanis 5 évesen hozta világra kisfiát, Gérardót. A kislány már 8 hónapos korában elkezdett menstruálni, és terhessége hetedik hónapjában azt hitték a szülei, hogy tumor növekszik a hasában. Miután elvitték a kórházba az orvosok megállapították, hogy a lány babát vár. Az soha nem derült ki, hogy ki volt az, aki megtermékenyítette. Sokáig édesapját gyanúsították, de mivel a bíróságnak nem volt elegendő bizonyíték a kezébe ahhoz, hogy ténylegesen rá tudják bizonyítani, ezért elengedték.

2 22
Íme a világ legfiatalabb édesanyjai és igaz történetük

Az orvosok azt is megállapították, hogy 4 évesen már kifejlett keblei és szeméremszőrzete volt, 5 éves korára pedig már olyan petefészekkel rendelkezett, amilyen egy felnőtt nőnek van. Spekulációk szerint egy különleges agyalapi mirigy probléma idézhette elő nála azt a hormonzavart, mely lehetővé tette, hogy ennyi idősen termékeny legyen. Kisfia császármetszéssel jött világra, 2,7 kilósan.

1 35
Íme a világ legfiatalabb édesanyjai és igaz történetük

A kislány fiatal nővé cseperedve szülészorvosának titkárnője lett, de előtte ő volt az, aki finanszírozta a lány és a gyermeke taníttatását.

Kisfia csak 10 évesen jött rá arra, hogy az a lány, akit eddig a nővérének hitt valójában az édesanyja. Lina később férjhez ment, és abból a házasságból született egy második gyermeke is. Gérardó, 40 évesen egy csontvelő betegségben életét vesztette, és rá 7 hónapra világra jött Lina második gyermeke.

3 26
Íme a világ legfiatalabb édesanyjai és igaz történetük

2, Tressa Middleton – 12 évesen lett anya

Tressa Middleton 12 évesen hozta világra első gyermekét, miután bátyja akarata ellenére koitált vele. A gyermeket később örökbe adta, mert nem tudott róla gondoskodni. Évekkel később férjhez ment és született egy második gyermeke. á

Elmondása szerint nagyon boldog volt, mikor második gyermekét tarthatta karjaiban, de nagyon hiányzott neki az első gyermeke is, akiről nem tud semmit.

4 23
Íme a világ legfiatalabb édesanyjai és igaz történetük

„Bűnösnek érzem magam, mert Arihanna velem lehet, de az idősebb lányom nem. A legelős dolog amikor reggel felébredek és amikor este lefekszem, az ő arcocskája és kezecskéje, amit születése után pillanthattam meg. Nagyon szeretem Arihannat, csak a szívem szakad meg, hogy úgy kell felnőnie, hogy nem ismerheti meg a nővérét.”

A lány sokáig nem mondta meg, hogy ki az első szülöttjének édesapja, de egy véletlen folytán mégis napvilágot látott a titok, miszerint 16 éves bátyja ejtette teherbe.

5 20
Íme a világ legfiatalabb édesanyjai és igaz történetük

3, Thuli Shaka – 10 évesen lett anya

A 10 éves Thulinak nem volt sok ideje élvezni a gyermekkor gondtalan örömeit, ugyanis édesanyja partnere molesztálta őt, melyből egy kisfiú fogant. A gyermeket császármetszéssel hozta világra. Miután kiengedték a kórházból a lány és a gyermeke nevelőszülők gondozásába került.

6 22
Íme a világ legfiatalabb édesanyjai és igaz történetük

4, Kordeza Zhelyazkova – 11 évesen lett édesanya

Kordeza Zhelyazkova csupán 11 éves volt, mikor megszülte első gyermekét 19 éves partnerétől. Tény és való, hogy még nem álltak készen a szülői létre, ám mindkettejüket boldoggá tette a kisfiú érkezése, és állításuk szerint kicsattannak a boldogságtól. A pici születése után a pár a házasságkötést is fontolgatta. Kordeza otthagyta a sulit, hogy a kicsiről tudjon gondoskodni, és utána segélyekből éltek.

7 22
Íme a világ legfiatalabb édesanyjai és igaz történetük

5, Mum-Zi – 8 évesen lett édesanya

Egy nigériai származású kislány, Mum-Zi 8 éves volt, mikor egy úgynevezett Chief Akkiri férfinak volt a háremhölgye. A kislány még bele sem kóstolhatott igazán a gyermeki létbe, mert teherbe esett a háremfőtől. Megszülte a gyermeket, aki később anyjához hasonlóan 9 évesen esett teherbe és hozta világra kisbabáját. Mum-Zi tehát nemcsak a legfiatalabb édesanyák közé tartozott, hanem a legfiatalabb nagymamák közé is, ugyanis 17 évesen lett az.

8 22
Íme a világ legfiatalabb édesanyjai és igaz történetük

Na mit szóltok ezekhez?

Ezek is érdekelhetnek