2022 május 23 hétfő
KezdőlapEmberekÍme a világ legfiatalabb édesanyjai és igaz történetük

Íme a világ legfiatalabb édesanyjai és igaz történetük

-

A gyermekáldás igazi csoda, legalábbis abban az esetben, ha mind fizikailag, mind lelkileg, mind anyagilag fel vagy készülve egy kisbaba érkezésére. A legtöbb fiatal felnőtt ma már addig húzz-halasztja a szülést ameddig csak lehet, ám nem mindenkinek adatik meg, hogy eldöntse akar-e gyermeket vagy sem. Számtalan olyan esetről számoltak be az évtizedek, évszázadok során, hogy egyes leányok nagyon-nagyon fiatalon akaratuk ellenére estek teherbe. A mostani posztunkban bemutatunk nektek néhány fiatal lányt, akik a legfiatalabb édesanyáknak mondhatják magukat, sőt van egy, aki 10 éven belül még nagymama is lett. Lássuk hát, igaz történetüket.

1, Lina Medina – 5 évesen lett anya

Lina Medina szeptember 27-én született a Peruban található Ticrapoban. A fiatal lány a történelem legfiatalabb anyukája, ugyanis 5 évesen hozta világra kisfiát, Gérardót. A kislány már 8 hónapos korában elkezdett menstruálni, és terhessége hetedik hónapjában azt hitték a szülei, hogy tumor növekszik a hasában. Miután elvitték a kórházba az orvosok megállapították, hogy a lány babát vár. Az soha nem derült ki, hogy ki volt az, aki megtermékenyítette. Sokáig édesapját gyanúsították, de mivel a bíróságnak nem volt elegendő bizonyíték a kezébe ahhoz, hogy ténylegesen rá tudják bizonyítani, ezért elengedték.

Az orvosok azt is megállapították, hogy 4 évesen már kifejlett keblei és szeméremszőrzete volt, 5 éves korára pedig már olyan petefészekkel rendelkezett, amilyen egy felnőtt nőnek van. Spekulációk szerint egy különleges agyalapi mirigy probléma idézhette elő nála azt a hormonzavart, mely lehetővé tette, hogy ennyi idősen termékeny legyen. Kisfia császármetszéssel jött világra, 2,7 kilósan.

A kislány fiatal nővé cseperedve szülészorvosának titkárnője lett, de előtte ő volt az, aki finanszírozta a lány és a gyermeke taníttatását.

Kisfia csak 10 évesen jött rá arra, hogy az a lány, akit eddig a nővérének hitt valójában az édesanyja. Lina később férjhez ment, és abból a házasságból született egy második gyermeke is. Gérardó, 40 évesen egy csontvelő betegségben életét vesztette, és rá 7 hónapra világra jött Lina második gyermeke.

2, Tressa Middleton – 12 évesen lett anya

Tressa Middleton 12 évesen hozta világra első gyermekét, miután bátyja akarata ellenére koitált vele. A gyermeket később örökbe adta, mert nem tudott róla gondoskodni. Évekkel később férjhez ment és született egy második gyermeke. á

Elmondása szerint nagyon boldog volt, mikor második gyermekét tarthatta karjaiban, de nagyon hiányzott neki az első gyermeke is, akiről nem tud semmit.

“Bűnösnek érzem magam, mert Arihanna velem lehet, de az idősebb lányom nem. A legelős dolog amikor reggel felébredek és amikor este lefekszem, az ő arcocskája és kezecskéje, amit születése után pillanthattam meg. Nagyon szeretem Arihannat, csak a szívem szakad meg, hogy úgy kell felnőnie, hogy nem ismerheti meg a nővérét.”

A lány sokáig nem mondta meg, hogy ki az első szülöttjének édesapja, de egy véletlen folytán mégis napvilágot látott a titok, miszerint 16 éves bátyja ejtette teherbe.

3, Thuli Shaka – 10 évesen lett anya

A 10 éves Thulinak nem volt sok ideje élvezni a gyermekkor gondtalan örömeit, ugyanis édesanyja partnere molesztálta őt, melyből egy kisfiú fogant. A gyermeket császármetszéssel hozta világra. Miután kiengedték a kórházból a lány és a gyermeke nevelőszülők gondozásába került.

4, Kordeza Zhelyazkova – 11 évesen lett édesanya

Kordeza Zhelyazkova csupán 11 éves volt, mikor megszülte első gyermekét 19 éves partnerétől. Tény és való, hogy még nem álltak készen a szülői létre, ám mindkettejüket boldoggá tette a kisfiú érkezése, és állításuk szerint kicsattannak a boldogságtól. A pici születése után a pár a házasságkötést is fontolgatta. Kordeza otthagyta a sulit, hogy a kicsiről tudjon gondoskodni, és utána segélyekből éltek.

5, Mum-Zi – 8 évesen lett édesanya

Egy nigériai származású kislány, Mum-Zi 8 éves volt, mikor egy úgynevezett Chief Akkiri férfinak volt a háremhölgye. A kislány még bele sem kóstolhatott igazán a gyermeki létbe, mert teherbe esett a háremfőtől. Megszülte a gyermeket, aki később anyjához hasonlóan 9 évesen esett teherbe és hozta világra kisbabáját. Mum-Zi tehát nemcsak a legfiatalabb édesanyák közé tartozott, hanem a legfiatalabb nagymamák közé is, ugyanis 17 évesen lett az.

Na mit szóltok ezekhez?

Ezek is érdekelhetnek