Világunk.hu
2023 október 1 vasárnap
Világunk.hu
KezdőlapÉrdekességekÍme a világ leghosszabb gyalogos túraútvonala, amit megszakítás nélkül lehet megtenni

Íme a világ leghosszabb gyalogos túraútvonala, amit megszakítás nélkül lehet megtenni

-

Biztos gondolkodtál már rajta, milyen jó lenne utazgatni, úgy hogy nem kell érte milliókat fizetned. Nyilván a gyakorlott túrázók tudják mivel jár egy adott útvonal, de ez, ami nemrég kiderült messze túl megy minden határon, ugyanis megszakítás nélkül lehet megtenni az utat a Dél-Afrikában fekvő Fokvárostól egészen az orosz Magadan városig, ami a Brillian Maps oldal szerint egy 22.387 km-es táv.

Tura

Ez időben átszámítva 4492 órát tesz ki, amit 562 nap alatt le lehetne gyalogolni, abban az esetben ha napi szinten csak nyolc órányi gyaloglással számolunk. A Brilliant Maps elmondása alapján, ha valaki ennek az útvonalnak a megvalósítására adja a fejét fel kell készülnie, hogy 117.000 méternek megfelelő szakasz lesz emelkedős és lejtős, amit leginkább ahhoz lehet hasonlítani, mintha 13 alkalommal megmásznád a Mount Everest-et. Nem semmi igaz?

7GA6lsDlLMwlBcAPs

Az útvonal során körülbelül 16 országon kell átmenni ahhoz, hogy elérd az úti cél végét, köztük van például Dél-Szudán és Szíria is, ami most egyáltalán nem túl békés hely, szóval állíthatjuk, hogy nem zökkenőmentes az utazás. Hazánkban is van egy hosszú túraútvonal, noha nem olyan hosszú, mint a feljebb említett, de igencsak ki lehet itt is fáradni. Az úgynevezett Országos Kékkör három egybefüggő túraútvonalat is magukba foglalnak, például az Alföldi Kéktúrát, az Országos Kéktúrát és a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúrát. Ha ezt az útvonalat valaki teljesíti, akkor lehetősége lesz az ország legszebb helyeit megtekinteni. Ez a túra összesen 2550 kilométernek felel meg, de minden egyes perce megéri, mert tényleg elképesztő dolgoknak lehetnek az emberek szemtanúi.

Te melyikre mennél el?