2022 december 2 péntek
KezdőlapTech & TudományÍme a világ legnépszerűbb üdülőhelyeinek buktatói, amit nem sok turista ismer

Íme a világ legnépszerűbb üdülőhelyeinek buktatói, amit nem sok turista ismer

-

Már elég régóta nagy népszerűségnek örvendenek a déli országokban való nyaralások, és egyeseknél már igazi hagyománnyá nőtte ki magát a dolog. Azok, akik minden évben mennek biztos, hogy megvannak a kedvenc helyeik, ahova szívesen visszatérnek évek után is. A sokadik utazás során persze sikerül jól kiismerni a helyet, szokásokat, embereket, amiket meg is osztanak a világgal. Ilyen például, hogy Törökország szállodáiban nem biztosítanak sem papucsot, sem törölközőt a vendégeknek, vagy, hogy az egyiptomi árusok mennyi pénzt lehúznak a turistákról és a többi. Mostani posztunkban ilyen érdekességeket hoztunk el nektek.

1, Thaiföld

Sok turista szeretné kipróbálni a híres-neves thai masszázst, viszont a kapott szolgáltatást cseppet sem lesz olyan pihentető, mint várják. Egy turista elmesélte, hogy neki rettenetesen törékeny testalkata van, ebből kifolyólag pedig nem is bírja az erős masszázst. Ennek ellenére egy rendkívül erőskezű ember masszírozta meg, akinek minden “simogatása” olyan volt számára, mintha ököllel vernék. Az arcmasszázst pedig olyan volt számára, mintha körmökkel kaparnák a bőrét.

A turisták szeretnek mopedeket, vagy autót bérelni ezen a helyen, ám figyelni kell arra, hogy ne az eredeti útlevelet adják oda a bérbe adónak, hanem csak annak másolatát. Erre azért kell figyelni, mert könnyen ellophatják az iratot és akkor biztos, hogy nem tudják elhagyni a helyet. Ezenkívül anyagi károkkal is megvádolhatják őket, ha például egy 5 évvel azelőtt keletkezett karcolást vesznek észre a járművön. Ilyenkor meg kell fizetniük a “kárt” és csak azután kapják vissza a kauciót.

Jobban teszed, ha nem látogatod meg ezt a helyet, ha folyik az orrod vagy köhögsz. A forró, párás éghajlat csak súlyosbítja a tüneteket az antibiotikumok pedig rettenetesen drágák. Ezenkívül a klíma jellege miatt a thaiföldi nyaralás nem alkalmas gyermekeknek.

2, Egyiptom

Egyetlen egyiptomi nyaralás sem érhet véget tevegelés nélkül. Ezek a különleges séták viszont nagyon sok pénzbe kerülnek, mivel a tevék tulajdonosai szándékosan kiképzik az állatokat arra, hogy csak rájuk hallgassanak. Ebből kifolyólag pedig előfordul, hogy kétszer kell fizetni azért, hogy felszállj a tevére é leszállj róla.

Egyiptomban szinte nem is lehet árcédulákat látni a termékeken, és bizony ez a szupermarketekben is így van. Az eladók, nagyon mohó embereknek tartják a turistákat, akiknek nincsenek anyagi gondjaik, ezért lazán elkérik a magasabb árat bizonyos termékekért.

3, Törökország

A turistáknak tilos kísérő nélkül a hegyekbe menni, ellenkező esetben 32 ezer forintnak megfelelő összeget kell megfizetniük büntetés gyanánt. Ezen kívül nem gyújthatnak tábortüzet török származású ember jelenléte nélkül sem. – Micsoda furcsaságok.

Törökországban még az 5 csillagos szállodákban sem adnak a vendégeknek papucsot, törölközőt. Persze ez már csak akkor derül ki, mikor a turisták helyben vannak. Az utazásszervező webhelyek ezzel szemben azt ríják, hogy ez csak a deluxe és a junior lakosztályokra vonatkozik holott nem.

Az orvos kihívása nagyjából 106 ezer forintnak megfelelőösszegbe kerül és ebbe még nincs benne a kezelési díj. A fogorvosok ettől is drágábbak.

4, Ciprus

Úszás során előfordulhat, hogy bizsergő érzést tapasztalsz, ami eleinte a kezeidben majd az egész testedben is megmutatkozhat. Ennek oka az, hogy egy-egy vihar során a medúzák nagyon közel kerülnek a parthoz és a korallokhoz, amibe beleakad a csápjuk és leszakad. Annak ellenére, hogy már nem a medúza része, ugyanúgy csíp. Ezt nem szabad félvállról venni, mert később vöröses-sárga színű duzzanatok jelenhetnek meg rajtad, amit viszketés és láz kísér.

Amikor megtervezed az utazást, inkább saját stranddal rendelkező szállodát válassz. Ellenkező esetben kemény megpróbáltatásokban lehet részed, például vad helyeken való sétálás, minimális kényelmi lehetőségek a strandon, de akár koszos C-k vagy öltözők is várhatnak a parton.

5, Montenegró

A montenegrói utaknak megvannak a magas sajátosságai. Mivel hegyvidéki területen helyezkednek el, ezért csak tapasztalt sofőröknek ajánlják, hogy kocsival nekiinduljanak.

Délután 15:00 után a montenegrói bankok nem fogadnak ügyfeleket, sőt szombaton az ajtókat már 13:00-kor bezárják. Ha utalást kell intézned, adót kell fizetned, vagy pénzbírságot kell befizetned, akkor menj a postára.

Keményen megszenvedhetsz azért, hogy olyan boltot találj, ahol jó minőségű áru van. A boltok 80%-ban Kínából és Törökországból származó hamisítványokkal lehet találkozni. Ez többnyire olyan városokra vonatkozik, mint Kotor és Budva. Ha valóban jó minőségű termékeket szeretnél vásárolni, akkor Podgorica a te városod.

6, Vietnam

A csapvíz itt nagyon rossz minőségű, ami a sajátos éghajlat miatt kedvező feltételeket biztosít a baktériumok és vírusok szaporodására. A palackozott ivóvizet is célszerű fogyasztás előtt felforralni, majd lehűteni.

Ha vásárolni akarsz, akkor egyszerűbb fazonú ruhát vegyél fel, ugyanis a helyi eladók már messziről kiszúrják, hogy több pénzed van. Általában átírják az árcédulákat,ha látják, hogy egy tehetősebb ember tart feléjük. Ez olykor konkrétan az adott illető szeme előtt is történhet.

Ti tudtok még hasonló sztorikat?

Ezek is érdekelhetnek