2022 május 22 vasárnap
KezdőlapEmberekÍme az egészséges párkapcsolat 12 aranyszabálya

Íme az egészséges párkapcsolat 12 aranyszabálya

-

Egy kapcsolat célja, hogy biztonságban, egymást támogatva és egymás érzéseit tiszteletben tartva élvezzük egymás társaságát. El kell kerülni a felesleges vitákat. Mindannyian függünk egymástól, ezért fontos, hogy érzelmileg gondoskodjunk a másikról. Nem akarunk magányosak lenni. Egy egészséges kapcsolat lehetővé teszi, hogy elfogadjuk egymást úgy, ahogy vagyunk. Egészségben, betegségben…

Leírjuk nektek a 12 legfontosabb dolgot, ami ahhoz kell, hogy egészséges és boldog párkapcsolatod legyen.

1. Tartalmas programok

Nem a mennyiség és az idő a legfontosabb, hanem az, hogy hogyan töltitek el az együtt töltött időt. Nyaralhattok ti Hawaiin is, ha nem érzitek jól magatokat. Ugyanakkor egy kellemes őszi séta is lehet feledhetetlenül kellemes.

2. Jó hallgatóság

Fontos, hogy meghallgassátok egymás problémáit. Csak akkor beszélj, ha már végzett a másik és mindent elmondott. Nem csak meghallani, megérteni is meg kell tudnunk a másikat.

3. Légy nyitott a kommunikációra

A nyílt, őszinte kommunikáció kell ahhoz, hogy a felmerülő problémákon könnyebben átvergődjetek. Minden kérdést nyíltan meg kell vitatni.

4. Megbízhatóság

Bizalom nélkül nem maradhat egy kapcsolat egészséges. Például ha valaki úgy kezdi, hogy elkéri a bejelentkezési adataidat a közösségi oldalakra, hogy ellenőrizhessen az egy nagyon csúnya dolog. Felejtsd el!

5. Nincs összehasonlítás

Az emberek sosem elégedettek és soha nem érzik magukat elég jónak abban, amit csinálnak. Ha folyton azt nézegeted, hogy mások mennyivel boldogabbak, vagy gazdagabbak az semmi jóhoz nem vezet. Először járd körbe azt a témát, hogy mivel tudnál előrébb lépni az életedben.

6. Gesztusok

Figyeljünk a másik gesztusaira, emotikus kommunikációjára. Sokszor nem mondjuk ki azt, ami bennünk van. Máshogy kell felismerni.

7. Jövőbeli tervek

Fontos, hogy nagyon hasonló legyen az elképzelésetek a jövőt illetően. Ha teljesen más oldalon álltok, akkor egyikőtök erre, míg a másik amarra húz majd. Valakinek fel kell adnia a terveit. Ez pedig így nem jó.

8. Legyél mindig pozitív

Egy kapcsolatban rengeteg akadályt kell áthidalni, melyekhez elengedhetetlen a pozitív hozzáállás. A bizonytalanság csak gátat szab ebben.

9. Értékeljétek egymást

Szavakkal, tettekkel, virágokkal, meglepetésekkel de akár egy váratlan öleléssel is. Ez fontos!

10. Tiszteletben tartva

Az, hogy miként viszonyulsz a párodhoz, tükrözi a kapcsolatod minőségét. Érdeklődj a másik hobbija, karrierje iránt. Tartsd tiszteletben a másik magánszféráját.

11. Ágyban

Fontos, hogy itt is rendben működjön minden. Egy egészséges kémia kell. Egy idő után természetesen az érdeklődés lankadhat. Ilyenkor célszerű felpaprikázni a dolgot. Ne hagyjátok kimúlni a lángot.

12. Külön töltött idő

Ha túl sokat vagytok együtt, akkor a dolog egy idő után monotonná válhat. Töltsetek időt külön is. Egy kicsit megfiatalítja a dolgot.

Mit gondoltok? Írjátok meg kommentben a véleményeteket!

Ezek is érdekelhetnek