2022 november 26 szombat
KezdőlapÉrdekességekÍme egy év a Tinderen egy 23 éves nő szemszögéből - 30...

Íme egy év a Tinderen egy 23 éves nő szemszögéből – 30 062 húzás, 2434 pár, 5 randi, 1 kapcsolat

-

A Tinder egy társkereső alkalmazás, amit okostelefonokra fejlesztettek ki. A Tinder 2012-ben jelent meg, lényege pedig, hogy helymeghatározás alapján potenciális partnereket talál a felhasználóknak, akik a rendelkezésére álló információk alapján jobbra (érdekel) vagy balra (nem érdekel) húzhatják az adott személy profilját. Amennyiben a két fél érdeklődése kölcsönös, akkor sikeres társkeresésről beszélhetünk.

Az IAC társaság fejlesztette ki az applikációt, ami az egész világon hatalmas sikernek örvend, különösen a tizen-és huszonévesek körében.

Az alkalmazás használata Facebook felhasználókkal is lehetséges. A Tinder ebben az esetben a beállított profilképet használja és összegyűjti az adatokat a személyről, ami alapján párt keres az illetőnek. Ha valakivel kölcsönös az érdeklődés, akkor az alkalmazáson keresztül kapcsolatba léphetnek egymással, beszélgethetnek.

Jelenleg a Tindert 196 országban használják és több, mint negyven nyelven érhető el. Felhasználóinak száma már 2014-ben meghaladta az ötven millió főt. A felhasználók minimum életkora tizennyolc év. 2015-ben, vagyis mindössze három év alatt, már több, mint nyolc milliárd “megfelelés”, vagyis egymásra találás volt.

Az egyik Reddit-felhasználó egy szuper vizualizáción keresztül bemutatta, milyen a Tinder-élmény egy év után, számokban.

Egy 23 éves nő profilját vizsgálták meg. A fiatal nőnek a program 30.062 profilt dobott be, amiből 26.417-et húzott balra, vagyis ennyi ember volt, aki nem keltette fel az érdeklődését. A továbbiakban pedig:

“A 3645 jobbra húzásból 2434 emberrel állt párba;
1187-el váltott üzenetet;
ebből 734 csak egy üzenet volt;
453 beszélgetés alakult ki;
közülük 448 emberrel soha nem találkozott;
5 randira ment el;
ebből 3 csak egyszeri randi volt;
egy emberrel többször is találkozott;
vele össze is jött, illetve legalábbis sokszor randizott.” (Forrás: index.hu)

Ezek is érdekelhetnek