2023 március 23 csütörtök
KezdőlapTippek & TrükkökÍme egy japán módszer a stressz enyhítésére - Mindössze öt perc az...

Íme egy japán módszer a stressz enyhítésére – Mindössze öt perc az egész

-

Mindennapi életünkben szinte elkerülhetetlen a stressz, ha csak nem vagyunk kifejezetten nyugodt típusok. A stressz és az aggodalom nemcsak lelkileg terheli meg szervezetünket, hanem akár fizikailag is megbetegíthet minket, továbbá, életünket is megrövidítheti.

stressz 8 hd
Íme egy japán módszer a stressz enyhítésére - Mindössze öt perc az egész

Szervezetünknek van egy természetes riasztórendszere, ami az észlelt veszélyekre figyelmeztet és reagál. Stresszhelyzetben olyan hormonok szabadulnak fel, mint az adrenalin és a kortizol. Az adrenalin megnöveli pulzusszámunkat, megemeli a vérnyomásunkat, valamint fokozza energiaellátásunkat is.

A stressz tulajdonképpen szervezetünk válaszreakciója a negatív ingerekre. Pszichés megnyilvánulásai mellett pedig, fizikailag is hatással van ránk. Ráadásul olyannyira, hogy akár súlyos megbetegedéseket is okozhat.

Mint tudjuk, a stressz, feszültség, aggodalom bizonyos testtájakon érzékelhető, ugyanakkor szerveink működését is képes megváltoztatni.

Az állandó, vagy más néven krónikus stressz hozzájárul a szív-és érrendszeri betegségek, a szívinfarktus vagy a stroke kialakulásához.

unnamed 1
Íme egy japán módszer a stressz enyhítésére - Mindössze öt perc az egész

Természetesen nem arról nem van szó, hogy semmilyen mennyiségű stressz nem érhet minket, ugyanis bizonyos mennyiség teljesen normálisnak számít. A túlzott stressz viszont, árt az egészségünknek, mindennapos tevékenységeinket is gátolja, valamint tönkre teheti lelkiállapotunkat is.

A japánoknak sok minden más mellett, a stressz enyhítésére is van egy kiváló módszerük. Maga a technika nem igényel öt percnél több időt, másik előnye pedig, hogy bárhol, bármikor elvégezhető. Ha úgy érzed, kezdenek összecsapni a hullámok a fejed felett és a dolgok irányítása kicsúszik a kezeid közül, akkor neked is ki kell próbálnod ezt a stresszoldó módszert.

shutterstock 374136763
Íme egy japán módszer a stressz enyhítésére - Mindössze öt perc az egész

A gyakorlathoz semmi másra nincs szükséged, mint az ujjaidra, amiknek segítségével különböző lelkiállapotokat kezelhetsz.

stressz enyhitese japan technikaval 2
Íme egy japán módszer a stressz enyhítésére - Mindössze öt perc az egész

Mutatjuk, melyik ujjad, a stressz formáját segít oldani.

Hüvelykujj: Oldja az aggodalmat és a szorongást.

Mutatóujj: Segít a félelem leküzdésében.

Középső ujj: A neheztelés és a harag enyhítésére használható.

Gyűrűsujj: A depresszióra és a szomorúságra nyújt enyhülést, valamint határozottabbá tesz.

Kisujj: A hüvelykujjhoz hasonlóan csökkenti a szorongást, ugyanakkor növeli a magabiztosságot és fokozza az optimizmust.

A technika

3 14
Íme egy japán módszer a stressz enyhítésére - Mindössze öt perc az egész

Ennél egyszerűbb módszer talán nem is létezik a stressz enyhítésére. Fogd meg az ujjaidat, a hüvelykujjadat pedig markold meg. Minden ujjadat csupán egy-két percig kell fogni. A technika működéséről akkor győződhetsz meg, ha az éppen fogott ujjadban pulzálást érzel. A nyugalom elérése érdekében a hüvelykujjaddal nyomd meg a másik kezed tenyerének közepét, legalább egy percig.

Javasoljuk, hogyha a helyzet úgy kívánja, próbáld ki, hiszen nem veszíthetsz semmit, sőt. Egyszerű, gyors és semmilyen egyéb eszközre nincs szükséged, a stressz pedig néhány perc alatt elillan.

Ezek is érdekelhetnek