2022 december 8 csütörtök
KezdőlapEmberekÍme néhány tanár, aki zseniális módon vette fel a harcot a koronavírus...

Íme néhány tanár, aki zseniális módon vette fel a harcot a koronavírus ellen az oktatási intézményekben

-

Holnap, vagyis szeptember elsején indul be újra az élet az iskolákban és az óvodákban, hisz megkezdődik a 2020/2021-es tanév. Valószínű, hogy a gyerekek a tavaszi karanténos időszak után boldogan és mosollyal az arcukon fogják átlépni az intézmények küszöbét, hiszen újra láthatják kis pajtásaikat, osztálytársaikat. Az online oktatás gyakorlatilag egyetlen előnye az volt, hogy nem kellett iskolába menni, hátránya ezzel szemben több volt, például a szülők nem tudták levezetni a gyerekek felesleges energiáit, hisz nem léphettek ki a házból, arról nem beszélve, hogy a szülők is teljesen el voltak mindennel úszva. Most viszont egyelőre ilyenekkel nem kell törődni, mert hagyományosan indul el a tanév, amire a tanárok már nagyon készülnek.

Nemcsak a tananyagokkal kapcsolatban készülnek fel, hanem a Coviddal kapcsolatos helyzettel is. Figyelnek arra, hogy a gyerekek ne érintkezzenek úgy egymással, ne tudják egymást leköhögni, letüsszenteni…stb. Mostani cikkünkben bemutatjuk milyen óvintézkedéseket tettek annak érdekében, hogy a gyerekek ne tudják se megkapni, se terjeszteni a vírust.

Az iskolapadok közé szekrényeket tettek, és felszalagozták a padlót, hogy tudják ki, milyen távolságra van a másiktól.

Az ázsiai országokban a gyerekek kartonból készült szárnyakat kaptak a hátukra, hogy ezzel tuti biztosan betartják azt a bizonyos másfél méteres távolságot egymás közt.

Egy tanár, aki áttetsző függönnyel kerítette el tanári asztalát a diákoktól. Így hallja őket, de nem érintkezik velük.

A plexi fal lebutított változata, ám akkor is felfogja a köhögést, tüsszentést.

Valahol rendes plexifalakat tettek a padokra, hogy a gyerekek ne lehelhessék ne köhöghessék és tüsszenthessék le egymást. Sőt egy oldalon csak egy ember ülhet.

Vannak iskolák, melyek igazi tengerparti hangulatot próbálnak csempészni a tantermekbe. Ebben az osztályteremben például napernyőket erősítettek a kör asztalokhoz és plexi fallal választották el a helyeket egymástól.

Ezeket az asztalokat úgy alakították ki, hogy a plexi falak furgon szélvédőknek tűnjenek, így a gyerekek is élvezik a tanulást, mert olyan mintha egy valódi autóban tanulnának.

Nemcsak a tantermekben oldották meg a külön ültetést, hanem az ebédlőkben is. Sőt nem csak szellősebben ülnek a diákok, de még plexi fal is elválasztja őket.

Ebben az ázsiai osztályteremben pedig maszkot és plexi maszkot viselnek a tanulók, hogy tuti ne kapjanak el semmit senkitől és ők se adjanak át semmilyen bacit senkinek.

Na mit szóltok? Szerintetek melyik volt a legjobb ötlet?

Ezek is érdekelhetnek