2022 december 8 csütörtök
KezdőlapTech & TudományÍme pár magyar sztár eredeti szakmája, mielőtt híresek lettek volna

Íme pár magyar sztár eredeti szakmája, mielőtt híresek lettek volna

-

Több olyan magyar sztár van, akik egyik pillanatról a másikra lettek népszerűek és sikeresek. Többen közülük egy sztárcsináló tv műsorban robbantak be, mint például a Megasztár, vagy a Voice. Egyik nap még ismeretlenek a számunkra, aztán a műsor végével fiatalok és idősek is bálványozzák. Ez így működik már régóta. Azt viszont gondolom senki nem képzelte, hogy ezek az emberek már gyerekkoruk óta abban a hitben éltek, hogy egy nap sztárok lesznek. Nekik is megvoltak az elképzeléseik egy átlagos, hétköznapi életről.

De vajon miként képzelték el az életüket még a népszerűség előtt? Mik voltak sztárjaink első munkái? Hoztunk nektek egy listát ezekből.

Schobert Norbert: Ki ne hallott volna még Norbiról. Magyar fitneszguru, aki díjak tucatjait érdemelte ki pályafutása során. Több könyvet is írt. Jelenleg három gyermek édesapja. Ezeket szerintem mindenki tudja, aki valaha nézett TV-t. Azt viszont már kevesebben tudhatják, hogy Norbi eredetileg rendőrnek készült. 18 évesen már utcai járőrként dolgozott a fővárosban. 1991-1994 között a Rendőrtiszti Főiskola bűnügyi szakára járt, majd innen kiképzési szakcsoporveztőként a rendőri ezredhez került. 1994-től kezdett el a fitnesszel foglalkozni. Ezzel párhuzamosan a rendőrségen századosi rangfokozatig emelkedett majd századparancsnok lett. 1998-ban leszerelt, hogy a fitneszkarrierjére koncentrálhasson.

Kulcsár Edina: Modell, szépségkirálynő, műsorvezető és divattervező. 2014-ben ő lett a második legszebb nő a világon. 13 évesen autodidakta módon tanulta meg a manikűrözést. Azóta megszerezte a kéz és lábápoló, műkörömépítő képesítést, az élet azonban inkább a kamerák elé vitte.

Fluor Tomi: A sztár a diákévei alatt a zsebpénzét egy hentesüzletben kereste meg, valamint dolgozott szalag mellett, ahol tv-ket csomagolt éjszakás műszakban.

Joshi Bharat: Szülei banktisztviselőnek szánták, de ő inkább színésznek tanult. 1980-ban egy tanulmányúton járt Magyarországon és végül itt maradt. Az Állami Bábszínház művésze volt, közben közgazdász végzettséget szerzett. Itt kezdett el foglalkozni a sorselemzéssel és a jóslással.

Rúzsa Magdi: Sebész szeretett volna lenni. A szabadkai Egészségügyi Középiskolában szülészeti nővérnek tanult. Fél év szakmai gyakorlat után államvizsgát tett. Több szülést is levezetett és az akkori foglalkozását azóta is az egyik legszebb szakmának tartja. Szeret embereken segíteni.

Caramel: Caramel rendkívül nehezen boldogult fiatal éveiben. A tanulmányait anyagi okok miatt nem tudta befejezni. Fizikai munkákat végzett. Volt segédmunkás, faipari betanított munkás, üveggyári munkás és dolgozott a Michelin gumiabroncs keverő üzemében. Gerincproblémái miatt műteni kellett. Az első Megasztárt a kórházból nézte végig.

Groovehouse Judy: Édesanyja varrónőként dolgozott, így neki is kézenfekvő volt ez a hivatás. Azóta is leül a varrógép mellé, ha olyanja van. Állítólag nagyon alapos és precíz ilyen téren. Ügyes szakember.

Havas Henrik: Autóvillamossági műszerészként kezdte a korai pályafutását, de dolgozott taxisként is. 1978-ban egy tehetségkutató versenyen mutatkozott be a magyaroknak. Akkoriban még nem gondolta, hogy Táncsis Mihály-díjas újságíró, műsorvezető, államtitkár és címzetes egyetemi docens lesz belőle.

Majka: Jelenleg a legnépszerűbb hazai celeb. Az RTL klub Való Világ című valóságshow-ban tűnt fel, aki színészként és rapperként folytatta pályafutását. Diákként villanyszerelőnek tanult, de érezte, hogy nem ebből fog meggazdagodni. Állítása szerint ha újrakezdhetné, akkor inkább tanulna és valami komolyabb hivatást választana. Szeret költekezni…

Mit gondoltok? Írjátok meg kommentben a véleményeteket.

Ezek is érdekelhetnek