2022 július 6 szerda
KezdőlapÉrdekességekIngyen utazhatunk Hawaii-ra, ha legalább 30 napig ott is maradunk

Ingyen utazhatunk Hawaii-ra, ha legalább 30 napig ott is maradunk

-

A koronavírus-járvány szerte a világon szépen lassan teljesen tönkre teszi az országok gazdaságát. Arról pedig fogalmunk sincs, hogy meddig nem utazhatunk még, meddig marad zárva gyakorlatilag minden és mikor nyerjük vissza személyi szabadságunkat. Minden ország igyekszik minél jobb megoldást találni és a lehető leggyorsabban javítani a fennálló helyzeten. Sajnos azonban amíg a járvány velünk van, a kezünk meg van kötve.

Hawaii gazdasági helyzete is jelentősen megromlott, a kormány pedig egy egészen furcsa, mégis működőképesnek tűnő tervvel állt elő. Lehetőséget kínálnak azoknak az embereknek, akik csodálatos környezetben akarnak távmunkát végezni. A program neve Movers & Shakas. A lényege pedig az, hogy aki legalább harminc napot hajlandó a szigeten lakni, annak a személynek az utazását az ország fedezi.

Hawaii szigetén a munkanélküliség soha nem látott mértéket öltött a koronavírus-járvány következtében. A program pedig működőképesnek látszik, ugyanis az első ötven vállalkozó szellemű személy december 15-e után érkezik Hawaii-ra.

“Most, hogy sok ember távmunkában dolgozik, lehetőség nyílik a korábbi helyi lakosok hazatérésére is. Így hosszabb ideig is tudnak Hawaiiról dolgozni”- nyilatkozta a sziget kormányzója.

“Úgy gondoljuk, hogy ez a program sok korábbi hawaii lakost és szakembert vonz majd, akik szeretnének biztonságban, csodálatos környezetet élni úgy, hogy közben a munkájukat is el tudják végezni és mindezzel még hozzá is járulnak a közösség életéhez.”

Az ingyen utazásnak azonban van még egy feltétele, miszerint a pályázóknak valamelyik helyi civil szervezetnél önkéntes munkát kell végezniük. A Movers & Shakas alapítója, Richard Matsui, aki a program keretein belül tért vissza Hawaii-ra. Matsui San Franciscóból utazott haza és azt mondta, ennél jobb döntést nem is hozhatott volna.

“A járvány váratlan lehetőséget biztosított számomra, hogy elhagyjam a San Francisco-öböl területét, és távolról dolgozhassak. A csodálatos Hawaiiról. Izgatott vagyok, mert szerintem a Movers & Shakas még több olyan embert hozhat ide, mint én, akik segíthetnek diverzifikálni a helyi gazdaságot.”

A jelen állás szerint a koronavírus-fertőzések száma Hawaii-on a legalacsonyabb, de ennek ellenére is nagy szükség van a programra.

Korábban már Barbados is hasonló ötlettel rukkolt elő. Ott is lehetővé tették a külföldiek számára, hogy távmunkában dolgozzanak, de ennek feltétele az volt, hogy legalább egy évet töltsenek Barbadoson.

Ezek is érdekelhetnek