2022 november 26 szombat
KezdőlapHírek"Inkább mentsen meg egy kutyát a Valentin-napra költött virág árából" - Állatmentő...

“Inkább mentsen meg egy kutyát a Valentin-napra költött virág árából” – Állatmentő akció

-

“A Valentin-napra költött virág árából inkább mentsen meg egy kutyát” – egy állatmentő szervezet ezt a célt tűzte ki. A Demény, a kötsög kezdeményezésére az Eszkuláp Egyesület által lebonyolított akció lényege az, hogy kutyákat mentsenek a gyepmesteri telepről, abból a pénzből, amit támogatóik a Valentin-napi virágra vagy ajándékra költenének. Véleményük szerint így mindenki jól jár, ugyanis egy kutyát megajándékoznak, illetve a felajánló is, aki hozzájárul egy élet megmentéséhez.

“Küldetés
Demény, a kötsög, és az arcunkba vágta, hogy a Valentin-napi pénzkidobós nyáladzás helyett kérhetnénk kutyaéletet vagy töpit is az önzetlenség jegyében erre a napra, és akkor tök jó, mert tettünk valami jót, meg kaptunk is. Aki utal az Eszkuláp Egyesületnek Valentin megjegyzéssel február 14-ig, az egy kutyaélet megmentéséhez járul hozzá.”

Az egyesület januárban kezdte a gyűjtést és Valentin-napon, azaz február 14-én fejeződik majd be.

Az akcióra egy külön projektoldalt hoztak létre, Valentin projekt néven. Az oldalon minden beérkező összeget nyilvántartanak. A kutyákat nemcsak megmentik és orvosilag ellátják, hanem gondoskodnak is róluk, amik nem találnak nekik végleges gazdát.

A támogatók személyesen is megismerhetik a kutyákat, ugyanis az oltások beadása és az ivartalanítás után, sétáltatási alkalmakat hirdetnek majd az érdeklődőknek.

Ezek is érdekelhetnek