2022 július 3 vasárnap
KezdőlapEmberekInterjút adott az 5 éves Elena, aki mentőt hívott eszméletlen édesanyjához

Interjút adott az 5 éves Elena, aki mentőt hívott eszméletlen édesanyjához

-

A tegnapi nap folyamán írtunk arról a talpraesett, bátor 5 éves kislányról, aki eszméletlen anyjához kihívta a mentőket. A Magyar Rendőrség hivatalos oldalán megosztotta a vágott felvételt, ami több ezer embert érintett meg.

A felvétel itt hallgatható meg: Link

A kislány és édesanyja története futótűzként terjedt az interneten, ezért a Fókusz riporterei úgy döntöttek, hogy meglátogatják a bükkábrányi családot. A három gyerekes édesanya könnyeivel küszködve, elcsukló hangon emlékezett vissza április 16-ra.

“Megnyomtam az 1-1-2-öt aztán megnyomtam a zöldet és úgy beszéltem. Anya lefeküdt a földre és ott elaludt. Becsukta a szemét. Én meg azért hívtam… mert kellett, mert anya ezt tanította.” – mondta Elena.

“Sírtam. Én hamarabb megkaptam a hangfelvételt, a vágatlant. És tényleg nagyon ügyes volt, mert ő elmondta azt is, hogy hova kell jönni, utcával, házszámmal. Nagyon büszke vagyok rá” – mesélte az édesanya.

A háromgyermekes anyukát hirtelen kapta el a rosszullét. Miután lefektette legkisebb gyermekét, a kisfiát a szobájában, kiment a konyhába és érezte, hogy leveri a víz. Később fülzúgásra, csengésre lett figyelmet, aztán elsötétült előtte minden.

Elena érezte, hogy valami nincs rendben az anyukájával, ezt pedig megerősítette, hogy az utolsó eszméleténél lévő pillanataiban még ki tudta mondani: “Elena, anya rosszul van.”

Mire magához tért, addigra 5 éves lánya már a mentősökkel beszélt. Elmondása szerint nagyjából 3 percig lehetett eszméletlen. Mikor kiértek a mentősök kiderült, hogy Puskásné Horváth Viviennek az egekben van mind a vérnyomása, mind a pulzusa.

Elmesélte, hogy pár nappal előtte is furán érezte magát, de azt gondolta, csak a front játszik közre a rosszullétében. Az édesanya régebben a 112-nél dolgozott, mint segélyhívó operátor. Azon a véleményen van, hogy a gyerekeket már egészen fiatalon meg kell tanítani arra, mit is kell tenniük akkor, ha valaki rosszul van. Mivel ezt belenevelte gyerekeibe, ezért Elena nagyon ügyesen válaszolt minden kérdésre, amit a diszpécser feltett neki.

Mindeközben az édesanya középső lánya, Emily ott ült mellette és a kezét fogta. Igaz, ő még csak 4 éves de érezte, hogy anyukájával baj van. Nem hagyta ott addig míg eszméletlenül feküdt a konyha padlóján.

A teljes riportot itt tekinthetitek meg:

Igazi hős!

Ezek is érdekelhetnek