2022 november 29 kedd
KezdőlapTech & TudományIsmeretlen tettesek rongálták meg a Szent Korona műemlékét. A rendőrség a lakosság...

Ismeretlen tettesek rongálták meg a Szent Korona műemlékét. A rendőrség a lakosság segítségét kéri. (videó)

-

A fiatalok már megint nem bírnak magukkal. Hogy a koronavírus okozta nagy unalomban, vagy csak jó heccnek tartották ezt nehéz eldönteni. Mindenkit megvisel ez a mostani helyzet és nehéz úgy élni, hogy senki nem tud egy jót sörözni a barátaival, vagy csak úgy egyébként kiengedni a gőzt. De mindennek megvan a határa. Ha már nagyon nem bírunk magunkkal, akkor menjünk el futni vagy keressük meg a hozzánk legközelebb eső szabadtéri edzőplaccot és próbáljuk ott kiengedni a gőzt. Nem az a megoldás, hogy egy műemléket megrongálunk.

Most pedig ez a helyzet és az áldozat nem is akár mi.

Ismeretlen tettesek ellen indított nyomozást a rendőrsé, miután a rendelkezésre álló adatok szerint egy férfi és egy nő 2020.november 10-én este 8 körül letörte Budapest II. kerületében, a Margit hídon lévő Szent Korona műemlék keresztjét. A vád rongálás.

A tettesek pechére videófelvétel készült az esetről, melyen jól látható a “merénylet” és, hogy egy fiatal nőt és egy férfit keresünk. A Budapesti Rendőr-főkapitányság arra kéri a lakosságot, hogy ha bármilyen információjuk van az alábbi felvételen látható fiatalokról, akkor, akár a névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető 06 80 555 111-es Telefontanú zöldszámon, vagy a 112-es díjmentes segélyhívó számon.

Érdekelne, hogy mi járhatott a fiatalok fejében… Szerintünk annyira nem jó hecc, és ha elkapják őket, akkor bizony nagyon súlyos büntetés elé néznek.

Érdekesség, hogy ez már nem az első eset. 2018. február 27-én szintén felmászott egy férfi a Margit híd budai hídfőjének a kőpárkányára és a Szent Koronát ábrázoló díszről letörte a keresztet és ellopta.

A Margit híd a főváros második állandó hídjaként épült 1872 és 1876 között. 1876. április 30-án avatták fel. A tervező Ernest Goüin francia mérnök volt. A teljes híd hossza 607,6 méter.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezek is érdekelhetnek