2022 december 9 péntek
KezdőlapEgészségISTENI CSODA??? 12 ember, akinek meg kellett volna halnia, de túlélte.

ISTENI CSODA??? 12 ember, akinek meg kellett volna halnia, de túlélte.

-

A listán szereplő emberekben egy dolog közös: mindannyian “bemutattak” a halálnak.

Josh Hanson

2007-ben Josh részt vett egy dartsversenyen a Minneapolis Hyattben. Egyik este túlságosan berúgott, és kiesett egy dupla üvegezésű ablakon. 50 méter magasból esett le, megúszta lábtöréssel, beszakadt tüdővel és csúnya zúzódásokkal.

Steve Fossett

Steve Fossett leesett a ballonjáról, amely 6700 méteres magasságban volt. Nemcsak az esést élte túl, hanem azt is, hogy a cápák által nyüzsgő vizekbe zuhant. Azon a napon a szerencse egyértelműen mellette állt, így nem lett cápavacsora.

Roger Woodward

Roger gyerekként nyaralni ment családjával a Niagara-vízeséshez. A hajón balesetet szenvedett, aminek következtében a vízbe esett. Csak mentőmellény volt rajta. Ő a legfiatalabb, aki lezuhant a vízesésben, és túlélte. 

Danny Yamashiro

1985. december 22-én Danny és barátnője megmászta a Nuuanu Pali-hegyet, amely Hawaiin található. A túra során Danny megpróbált segíteni barátnőjén, aki nehéz helyzetbe került. 90 méteres magasságból fejjel előre lezuhant. És mintha az első alkalom nem lett volna elég, aztán ismét leesett, 30 méter magasból.

Cliff Judkins

Cliff Judkins pilóta 4600 méter magasból zuhant egy F-8-as vadászgéppel. El kellett hagynia a repülőt. Az ejtőernyője nem nyílt ki, és eltört a háta, a bokája, a medencecsontja és a tüdeje is beszakadt. Ehhez a listához hozzá lehet adni a sérülések következtében fellépő vese- és bélelégtelenséget is. De túlélte.

Frane Selak

Egy Frane Selak nevű horvát zenetanárt a világ legszerencsésebb emberének tartották. Csodával határos módon hétszer megúszta a halált, majd egymillió dollárt nyert a lottón. Egyszer repülőn repült, és ott kinyílt a vészkijárat ajtaja, és Frane kiesett, de egy szénakazalban landolt, és csak néhány zúzódást kapott.

Íme néhány további balesete: egy vonaton volt, amely kisiklott és egy jeges folyóba zuhant; egy buszon, amely a folyóba esett; egy autóban, ami hirtelen kigyulladt, de sikerült kiszállnia, mielőtt felrobbant volna…

James Bull

James ejtőernyős ugrás közben ejtőernyő nélkül túlélte az 1830 méteres magasságból való esést. Gerinctörést és többszörös bordatörést szenvedett. Becslések szerint amikor földet ért, sebessége 97 km/óra volt. 

Kevin Hines

Kevin túlélte, amikor leugrott a Golden Gate hídról (San Francisco). Ott több öngyilkosságot követnek el, mint bárhol máshol a világon. Kevin öngyilkos akart lenni, ezért 75 méter magasból ugrott. Túlélte…

Chris Saggers

Chris ablaktisztító volt. Lezuhant a Salford Tower Blocks 22. emeletéről az Egyesült Királyságban. Egy autó tetején landolt. Azonnal felállt, és azt mondta a járókelőknek, hogy “jól van”. Kiderült, hogy az egyetlen sérülése egy könyöktörés volt, és ennyi!

Alcides Moreno

Alcides, aki szintén ablaktisztítóként dolgozott, egy platform meghibásodása miatt ő és bátyja, Edgar 47 emeletet zuhantak. Alsides túlélte, de testvére, Edgar, sajnos, meghalt.

Laris Butler

Laris normál ejtőernyős ugrást hajtott végre, de az ejtőernyő nem nyílt ki. Útközben lefelé imádkozott Istenhez, kérve, hogy mentse meg. Több mint 900 méteres magasságból zuhant le, és megúszta egy agyrázkódással és lábtöréssel. Szerinte Isten mentette meg.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezek is érdekelhetnek