Világunk.hu
2023 december 1 péntek
Világunk.hu
KezdőlapEmberekItt az alkalom, ha tudni szeretnéd, hogy milyen farmer illik az alakodhoz...

Itt az alkalom, ha tudni szeretnéd, hogy milyen farmer illik az alakodhoz leginkább

-

Nincs olyan nő, akinek ne lenne legalább egy farmere a szekrényében. Teljesen mindegy, hogy szereti-e vagy sem, ennek is megvannak a maga korlátai, szabályai… már ami a viselését illeti. Többfajta fazont különböztetünk meg, valamint jó tudni, hogy mely alkathoz melyik nem illik. Tény, hogy a 20. század farmerjei már közel sem olyanok, mint amivel Jacob Davis és Levi Strauss elindította ennek a viseletnek a pályafutását. Sőt, rendkívül sokat változtak ahhoz képest is, ami az 1950-es években volt divat. A hosszú évtizedek során rendkívül sokszor változott: volt csőnadrág formája, később a csípőtől lefelé bővülő ún. trapéznadrág, vagy éppen a csípőtől lefelé bővülő, majd a térdtől lefelé ismét szűkülő forma volt divatos. Volt időszak, amikor a térd fölött szoros, a térd alatt bővülő nadrágszár formát kedvelték. Egyszer a nadrág dereka feljebb került, máskor teljesen a csípőre simult.
Az alábbiakban összeszedtük az 5 legfontosabb tudnivalót a farmer viselésével kapcsolatban.

1. Csipő farmer és „úszógumi”

A mai trendek szerint a csípőfarmer már nem divatos. Ezzel felesleges vitatkozni, hiszen a divat csak egy irányzat. Viszont az biztos, hogy ezt a fazont csak olyanok engedhetik meg maguknak, akiknek egy deka zsírpárna sincs a derekukon. Ellenkező esetben így fog kinézni:

01 83

2. Magas derekú farmer az “alma” alkathoz

Ez a kombináció nem ajánlott, hiszen szorítja a hasat, valamint kihangsúlyozza azt. Válassz inkább valami mást.

02 78

3. Skinny farmer

Ez csak nagyon karcsú alkathoz és kifogástalan szerkezetű lábakhoz fog passzolni. Nézd meg ezeket a fotókat. Nem túl szép ugye?

03 78

4. Derék farmer trapéz szabással

Vizuálisan ferdíti és rövidíti a lábat. A trapéznadrág manapság már eleve tiltott a divat szerint.

04 73

5. Jeans-culottes az “alma” alkathoz

Ez az a fazon, ami a legtöbb nő számára alkalmas. Az “alma” alkatúak azért vigyázzanak… ha a farmer felülről feszül, akkor az alakod csúnya négyzetté válhat.

05 72