2023 március 27 hétfő
KezdőlapTech & TudományItt az új koronavírus elleni gyógyszer - Vény nélkül is beszerezhető lesz

Itt az új koronavírus elleni gyógyszer – Vény nélkül is beszerezhető lesz

-

Több, mint egy éve az egész világ arra vár, hogy véget érjen egy rémálom. A koronavírus-járvány tombol, napról-napra nő a fertőzöttek és az elhunytak száma. Bár az oltások már világszerte folynak, ezzel egyelőre még nem tudunk megállni a lejtőn. A szakemberek éjt nappallá téve azon dolgoznak, hogy olyan szereket fejlesszenek ki, amik megmentenek minket, embereket.

A vakcinák mellett már létezik gyógyszer, most pedig egy orrspray lehet a világ megmentője, ami három napon belül felveszi a küzdelmet a betegséggel. A gyógyszertárak jelenleg is le vannak terhelve, mivel az emberek koronavírus-és antigéntesztekért állnak sorba nap, mint nap. Az orrspray-hez nem szükséges recept, vény nélkül is megvásárolhatjuk majd.

nowy lek przeciwko koronawirusowi 3
Itt az új koronavírus elleni gyógyszer - Vény nélkül is beszerezhető lesz

A virológusok és az epidemiológusok hosszú hónapok óta azon gondolkodnak, miért kísérleteznek a különböző országokban azon, hogy gyógyszert fejlesszenek ki a fertőzés megelőzése érdekében, amikor komoly kutatást egyikük sem végez. A szakemberek csak a járvány kezdete után egy évvel kezdtek el ezzel foglalkozni.

A Sanotize biotechnológiai vállalat figyelemre méltó eredményeket ért el. Készített egy olyan orrspray-t, ami három nap alatt leküzdi a koronavírus kilencvenkilenc százalékát. A gyógyszer bármelyik pillanatban gyártósorra kerülhet és már nyáron megvásárolható lesz, de csak két országban. Természetesen minden országba el szeretnék juttatni, de ehhez néhány hónapnál több időre lesz szükség. Az orrspray kiváló lehetőség azok számára, akik nem szeretnék beoltatni magukat.

nowy lek przeciwko koronawirusowi 2 662x441 1
Itt az új koronavírus elleni gyógyszer - Vény nélkül is beszerezhető lesz

A Sanotize egy nitrogén-oxidon alapuló orrsprayt hozott létre. A klinikai vizsgálatok egyértelműen bizonyították, hogy csökkenti a koronavírus mennyiségét a szervezetben. A kórokozó-tartalom már az első huszonnégy órában 95 százalékkal csökkent. 72 óra elteltével ez a szám 99 százalékra emelkedett. Tehát a gyógyszer rendkívül hatékony a vírus elleni küzdelemben, mielőtt még az orrból a tüdőbe jutna.

Izraelben és Új-Zélandon már nyáron kapható lesz a gyógyszertárakban, ráadásul orvosi recept sem szükséges a kiváltáshoz.

nowy lek przeciwko koronawirusowi 4 662x372 1
Itt az új koronavírus elleni gyógyszer - Vény nélkül is beszerezhető lesz

„A koronavírus elleni kezelésben megkérdőjelezhető vagy bizonyítottan hatástalan potenciálisan vírusellenes gyógyszerek, köztük klorokin, hidroklorokvin, ritonavirral kombinált lopinavir és azitromicin alkalmazása nem ajánlott. A szakemberek eltávolították azokat a gyógyszereket, amelyeket eddig az influenza kezelésében hatékonynak tartottak, beleértve a COVID-19-et is, a koronavírus otthoni kezelésére ajánlott anyagok listájáról.”

Nem ritka jelenség, hogy a koronavírussal megfertőződött betegek magukra maradnak otthon és bár tudják, mi a teendő, csak C-vitamint vagy más kiegészítőt alkalmaznak, ami abszolút hatástalan a betegség ellen.

Ezek is érdekelhetnek