2022 december 8 csütörtök
KezdőlapHírek"Itt már Zalán élete a tét" - A kisfiú szülei most már...

“Itt már Zalán élete a tét” – A kisfiú szülei most már versenyt futnak az idővel

-

A hatéves Zalán szülei most már az idővel versenyeznek, hisz a kisfiú betegsége előrehaladottabb állapotban, mint azt eddig gondolták.

Zalán mindössze 2,5 hónapos volt, amikor szülei észrevették rajta, hogy valami nincs rendben a szemével. Orvoshoz fordultak a kicsivel, a diagnózis pedig teljesen lesújtotta őket, ugyanis gyermekük szemét retinoblastoma, azaz szemideghártya-daganat támadta meg. Az egyik szeme alig tíz százalékos, mára pedig már a látó szemét is megtámadta a betegség.

“Hétfőn a feleségemmel utaztak ki Svájcba, hogy az ottani orvosok megvizsgálják egy erre szakosodott klinikán. Zalán állapota annyira súlyos, hogy azonnal megkezdték a kezelését, s a szemébe kapja a kemoterápiát” – mondta László, Zalán édesapja.

A család ugyan előre elutalt másfél millió forintot a kórháznak, sajnos azonban ez az összeg csak a mostani kezelésre lesz elég.

“Nagyon gyorsan össze kell gyűjtenünk a kezelés árát. Futjuk a köröket otthon, hátha van jogi lehetőség, hogy ne kelljen a kezelést kifizetni. Ám, ha sikerül is az OEP-támogatást megszerezni, az is késő. Legalább két hét az átfutási idő, a klinikának viszont jövő héten fizetnünk kell, ami összesen körülbelül 18 millió forint. Ha nem lesz meg az összeg, nem kezelik tovább a fiamat” – folytatta az édesapa.

A szülők minden követ megmozgatnak és próbálnak mindent elkövetni annak érdekében, hogy a kis Zalán szenvedése véget érjen és tovább élhessen.

László beszámolt arról is, hogy 33 évvel ezelőtt nála is daganatot diagnosztizáltak az orvosok.

“Kétéves voltam, s akkor emiatt az egyik szememet el is távolították. Mielőtt gyereket vállaltunk, több orvos is azzal nyugtatott minket, hogy nem öröklődhet.”

Sajnos azonban ez nem így történt. Most minden megoldás érdekli a szülőket. Húszezer emberre lenne szükségük, akik ezer forintot utalnának, hogy összejöhessen a pénz Zalán kezelésére.

Ezek is érdekelhetnek