Te tudod, hogy néz ki egy autó gumiabroncsa menet közben? – Mutatjuk

- Hirdetés -

Autót vezetni nem olyan nehéz feladat, megtanuljuk, levizsgázunk és indulhatunk a forgalomba, végre oktató nélkül. Azt viszont nagyon kevesen tudjuk, hogyan működnek az alkatrészek vagy éppen mi történik a gumiabronccsal menet közben. Az urak ugyan nagyobb érdeklődést mutatnak a kocsik iránt, de ettől függetlenül nem mindannyian autószerelők, így gépjárműik akár nekik is képesek meglepetést okozni.

A lengéscsillapítás folyamatában a felfüggesztés mellett a kocsin lévő gumiknak is jelentős szerepe van. A Warped Perception YouTube-csatorna bemutatta, hogy amíg te az autódat vezeted, addig mi történik a gumik belsejében. Ha téged is érdekel, akkor tekints meg cikkünk végén az általuk készített videofelvételt.

„Az egyik fő oka annak, hogy elkezdtem YouTube videókat csinálni az volt, hogy feszegessük a határokat, és olyan dolgokat mutassunk meg a nézőknek, amiket máshol nem láthatnak” – hangzik el a videó elején a csatorna szerkesztőjének szájából. Matt Mikka a felnire erősítette a GoPro kamerát, illetve egy USB-kábelt, egy külső akkumulátort, valamint egy lámpát. Már ezeket sem volt túl egyszerű feladat beszerelni, de csak ezután következett a gumi felrakása a felnire.

- Hirdetés -

Miután a gumiabroncs a helyére került, el is indult a teszt. Matt egy Mercedes segítségével mutatta be az elképesztő látványt. A felvétel elején egyértelműen észlelhető, hogy a lassú gurulás alatt apró törmelékek válnak le a gumi felületéről. A teszt előre-és hátramenetben is megtörtént. A gumi működését magasabb sebességnél, élesebb kanyarban is rögzítették, sőt, a gumi felülete érintkezett is a GoPro kamerával. A teszt alatt a technikának sem esett bántódása, így minden pillanatot megtekinthetünk.

Íme a videofelvétel:

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!