2022 július 3 vasárnap
KezdőlapEgészségKártérítést kapott 29 ember, akiknél szövődmények léptek fel a vakcina miatt.

Kártérítést kapott 29 ember, akiknél szövődmények léptek fel a vakcina miatt.

-

A vakcinázás utáni szövődményeknek van némi esélye. A legtöbb oltásellenes ettől tart, illetve vannak páran, akik már csak dacból sem oltatják be magukat.

29 ember, akiknek az egészségi állapota romlott a COVID-19 oltás kártérítést kaphat.

A világon először, Japán vállalta be, hogy kártérítést fizet ezeknek az embereknek.

Mainichi Shimbun japán lap arról számolt be, hogy az egészségügyi, munkaügyi és szociális jóléti minisztérium döntése az oltási törvény alapján született. Az ottani törvények miatt kártérítést kell fizetni azoknak az embereknek, akiknél egészségügyi problémát okozott az oltás.

Összesen 41 ember nyújtott be kártérítési igényt, köztük volt 18 és 83 éves személy is. Követelték az orvosi látogatások és a kórházi kezelés költségeinek megtérítését. Elmondásuk szerint nagyon megszenvedték a COVID-19 oltás mellékhatásait. Ezek között volt anafilaxiás sokk és heves allergiás reakció.

Jelenleg a 41-ből 29 esetet hagytak jóvá. 12 esetnél elhalasztották a döntést, de a kérelmek egyikét sem utasították el a tisztviselők.

Japánban több mint 74 millió adag Pfizer vakcinát adtak be. Ezek között 360 esetben jelentettek anafilaxiás sokkot. Érdekesség, hogy 3,58 millió Moderna vakcina esetében 8 anafilaxiás esetet regisztráltak.

Július végéig 919 haláleset történt azok között, akiket nemrég oltottak be. A mellékhatásokkal foglalkozó albizottság azonban nem talált ok-okozati összefüggést a vakcinák és a halálesetek között.

Az Egészségügyi Minisztérium szerint a vakcina két adagja nagymértékben csökkenti a koronavírus okozta halálozás kockázatát, ha egyáltalán bekövetkezik a fertőzés. A 64 év feletti oltott betegek körében a koronavírussal fertőzöttek halálozási aránya ötször alacsonyabb volt, mint az azonos korú oltatlanok körében.

Jelenleg Japánban már tombol a járvány 4. hulláma, melyet a koronavírus rendkívül fertőző változata – a Delta okoz. Ebben az országban egyes régiókban már bevezették a szükségállapotot.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezek is érdekelhetnek