2022 május 24 kedd
KezdőlapEgészség"...Kérlek ne veszekedjetek, fentről figyelni fogok Rátok..." - A nyolcéves kislány szívfacsaró...

“…Kérlek ne veszekedjetek, fentről figyelni fogok Rátok…” – A nyolcéves kislány szívfacsaró búcsúlevelet hagyott hátra a szüleinek

-

Mindössze 3,5 éves volt, amikor egy kegyetlen betegséggel kellett szembenéznie. Gosia nagyon bátran küzdött, bár mindennapjait szenvedések jellemezték. Amikor úgy érezte, nem tud győzni a betegséggel szemben, a nyolcéves kislány búcsúlevelet hagyott hátra.

A lengyel kislány gyönyörű, törékeny, mosolygós gyermek volt, aki azonnal elrabolta az emberek szívét. Rövid élete nagy részében egy halálos betegséggel kellett megküzdenie. A neuroblastoma egy rosszindulatú daganat, amely kialakulása gyermekeknél jellemző. A kislány rokonai nem akarták feladni. Szenvedései ellenére Gosia örömteli életet élt és igyekezett a legtöbbet kihozni minden pillanatból.

Sajnos a terápia nem hozta meg a várt eredményt. A szörnyű pillanat 2021. szeptember 25-én jött el.

(…) valahol a nagyszüleimnél töltött éjszakázás, a nagymamám telkéről való málna- és cseresznyeszedés, a Kék Lagúnában való úszás, a vásárlás, a mozilátogatás, a kirándulás a nagyapámmal az aquaparkban és a családlátogatás között. Ekkor még teljes teljes sebességgel élt, de egy nap lelassult, hogy örökre megálljon 2021. szeptember 25-én…

-osztották meg a szülők Facebookon

A nyolcéves búcsúlevelet hagyott hátra

Néhány héttel a halála előtt a lány úgy döntött, hogy elbúcsúzik a szüleitől. Olyan szavakat írt, amelyek megragadják a szívet és kifacsarják.

“Anya, apa, annak ellenére, hogy nem vagyok ott, szeretném elmondani neked, hogy nagyon szeretlek, és mindig emlékezni fogok rátok.”

“Tudom, hogy annak ellenére, hogy most külön vagyunk, hamarosan újra találkozunk itt (…) ne sírj értem, csak élvezd az életet úgy, ahogyan én, amíg van időd”

“Kérlek ne veszekedjetek! Fentről figyelni foglak Titeket…”

“Imádtam veletek lenni. Szeretlek Titeket! Puszi! – Gosia, aki nincs többé, de emlékszik rád”

Szívfacsaró ugye? Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezek is érdekelhetnek