2022 december 2 péntek
KezdőlapÁllatokKét fotós, aki baromfi párok képeivel mutatja be a szerelem sokféleségét

Két fotós, aki baromfi párok képeivel mutatja be a szerelem sokféleségét

-

A mai világban már nincs olyan ember, aki ne hódolna valamilyen hobbinak legyen szó horgolásról, varrásról, kötésről, kézművességről, festésről, sportolásról, vagy fotózásról. Mindenki másban talál rá önmagára, csak hagyni kel, hogy az ember kiteljesedjen benne. Biztos ti is láttatok már olyan táncost, akinek minden egy mozdulata valamilyen érzést fejezett ki, de ugyanilyenek például az énekesek is. A kézműves dolgokkal foglalkozó egyének pedig a létrehozott tárgyakban mutatják meg, hogy épp milyen hangulatban is voltak, mikor készültek. A fotózás is egy rendkívül különleges hobbi, amit ki komolyabban, ki lazábban kezel. Vannak, akik tájakat, és vannak, akik állatokat fotóznak. Pontosan ilyen cikkünk főszereplői is, akik egy bizonyos állatfajba szerettek bele, és azokról készítenek egy rakás műtermi képet. Mai posztunkban az ő munkáikat és történetüket hoztuk el nektek.

Moreno Monti és Matteo Tranchellini két olasz fotós, akiknek egyedi hobbijuk van, ami már-már megszállottság – ez nem más, mint a csirkék.

A két férfi évek óta fotózza a baromfikat, sőt egyik legnagyobb álmuk, hogy egy egész fotósorozatot készítenek róluk.

Terveik között szerepel, hogy egy olyan projektet hoznak létre, melyek a baromfik szerelmi életét örökíti meg műteremben.

Moreno elmesélte, egy interjú keretein belül, hogy az egész egy madárbemutatón kezdődött. Barátja, aki egyben munkatársa is, név szerint Matteo csatlakozott hozzá, és így kezdtek bele “CHICKEN” nevű projektjükbe.

A fotósok elmondásuk szerint már több száz csirkét vagyis csirkepárt fényképeztek le. Ezeket terveik szerint egy külön kis emlékalbumba szeretnék tenni és kiállítani.

“Ez a munka bemutatja az állatvilágban felfedezhető tiszta szerelmet, ami majdnem ugyanolyan, mint az emberek világában.” – mondja az egyik fotós. Nem számít, hogy ki, hogy néz ki, milyen színű a tollazata, milyen vékony a lába vagy épp milyen dagi a teste, ugyanis mindenhogy szeretik egymást.

“Csak nézz rájuk. Gyönyörűek és úgy néznek ki, mint valódi párok a való életben”- mondja az egyik fiú.

A fotósok azt mondták, hogy a csirkéket nem ők állították be, hanem maguktól álltak ilyen pózba.

“Csak önmagukat adták, természetesen mozogtak a kamera előtt. Néhányat oldalról, néhányat pedig szemből fotóztak. Páran úgy néztek, mintha a “válluk” felett nézett volna vissza.” – írja Moreno és Matteo a saját weboldalán.

Nézzétek, ahogy a férfias kakas a nőies tyúk mögött áll és együtt szegik fel fejüket.

Az ő esetükben is mindegy, hogy hogyan néznek ki, ha szerelmük tiszta és örök.

Meg tudjátok mondani, milyen típusú baromfik ezek, na melyik, hogy melyik a hím és melyik a nőstény?

Te szoktál fotózni? Ha igen miket kapsz lencsevégre?

Ezek is érdekelhetnek