2022 július 3 vasárnap
KezdőlapEmberekKét hétig csak gyorskaján élt mégis lefogyott - Íme a titok, hogy...

Két hétig csak gyorskaján élt mégis lefogyott – Íme a titok, hogy csinálta

-

Egy teljeskörű életmódváltás előtt, az első és legfontosabb dolog mindenki számára, hogy lemondjon a gyorséttermi kajákról. Mindez azért van, mert ezekben az ételekben olyan magas mennyiségben található szénhidrát és zsír, hogy azzal szinte képtelenség egy dekát is fogyni. Az emberek akkor döntik el, hogy fogyni kellene, ha észreveszik magukon, hogy kicsivel többet szedtek fel a kelleténél, vagy épp strandszezonra készülnek. Ilyenkor persze a helyes táplálkozás és a testmozgás valamint a pihentető alvás veszi át a szerepet.

Egy személyi edző viszont most úgy döntött, hogy eloszlatja a tévhiteket ezzel kapcsolatban és bebizonyítja, hogy bizony gyorséttermi kajákat fogyasztva is lehet fogyni. Ezzel arra célozva, hogy nincs mitől tartani, ha ilyeneket fogyasztasz.

Oisin Mulligan fitneszoktató TikTok videóiban magyarázta el, hogyan fogyott kevesebb mint két hét alatt majdnem 2 kilót, úgy, hogy ez idő alatt csak és kizárólag gyorséttermi kajákat evett.

A sorozat első videójában az edző – aki a fogyásra szakosodott – azt mondta: “Ezt azért teszem, hogy eloszlassam a kételyeket és a félelmet a gyorséttermi kajákkal kapcsolatban.”

“Voltaképpen semmilyen étel nem hízlal önmagában, még a mekis Big Mac menü sem.” – mondta.

A kísérlet kezdetén 82,1 kilogrammot nyomott, majd rá 11 napra 1,7 kilogramtól szabadult meg.

“Úgy csinálom, hogy a kalóriadeficit határain belül maradok. A testünk egy nap alatt bizonyos mennyiségű kalóriát éget el, vagy ha úgy tetszik annyi energiát használ fel. Ha attól kevesebb kalóriát viszel be, függetlenül attól, hogy mit eszel, akkor fogyni fogsz.”

Oisin mindennap mekis kaját evett, de ügyelt arra, hogy mindig 10.000 kalórián belül maradjon.

“Ha ez nem bizonyítja, hogy a kalória döntő tényező a fogyásban, akkor semmi. Minden étrend a kalória csökkentésével működik, de a legtöbben csak a szénhidrát korlátozására fókuszálnak. Ez viszont nem okoz akkora változást, mint ahogy sokan gondolják.”

A személyi edző nem arra ösztönzi az embereket, hogy akkor most napi szinten egyenek gyorséttermi kaját, csak be akarja mutatni, hogy nem kell úgy félni tőle, mint ördög a kereszttől.

“Az emberek félnek bizonyos ételeket fogyasztani, mert úgy gondolják, azok nem illenek a fogyókúrájukba.”

Oisin videói óriási sikert arattak a felületen. Sokakat felbátorított, és most már nem félnek attól, hogy egyenek. Egyeseknek ez a visszacsatolás kellett ahhoz, hogy az evés valójában nem bűn, és nem kell éheztetniük magukat ahhoz, hogy kielégítő eredményeket érjenek el.

TikTok oldalán persze nem csak erről esik szó, hanem a vitaminfogyasztásról, egészségügyi történetekről is. Például elmondja, hogy a legnagyobb kánikulában miért nem szabad ruha nélkül aludni.

Ha téged is érdekel milyen témákat boncolgat, akkor látogass el az oldalára.

Ezek is érdekelhetnek