2022 november 26 szombat
KezdőlapHírekKét török MMA-harcos menekített ki egy Bécsben megsérült rendőrt - Hősként ünneplik...

Két török MMA-harcos menekített ki egy Bécsben megsérült rendőrt – Hősként ünneplik őket

-

A hétfő esti bécsi terrortámadás közben két török férfi segített egy nőnek és a tűzharcban találatot kapott rendőrnek. A közösségi média azóta hősként emlegeti a két bátor férfit, akik saját életüket kockáztatva menekítették ki az embereket.

A fiatalokról kiderült, hogy MMA-harcosok, akik éppen a Schwedeplatzon tartózkodtak, amikor lövéseket hallottak. Csak egy kávét szerettek volna inni, még a kijárási korlátozások életbe lépése előtt. Azonnal a helyszínre siettek, ahonnan sérült embereket láttak menekülni.

Az első gyanújuk, miszerint filmforgatás folyik rögtön megdőlt, hiszen látták, hogy a merénylő mindenkire lő, aki körülötte van, nem válogat. Emberek feküdtek a helyszínen, de ők elkezdtek a merénylő felé futni. Először egy idősebb nőt segítettek fedezékbe, majd egy találatot kapott rendőrt menekítettek ki és egy mentőautóhoz vitték.

Mikail Özen és Recep Gültekin azt mondta, képtelen lettek volna tehetetlenül állni és nézni az eseményeket. Odafutottak és tették, amit kellett.

Mindkét férfi undorodik a merényleteket, aminek hangot is adtak:

“Mi, török származású muszlimok mindenféle terrort elítélünk. Mi Ausztria mellett állunk, Bécs mellett állunk, tiszteletben tartjuk Ausztriát. Mindegy, mi történik, mindegy, mi van, mi mindig készen állunk, hogy segítsünk.”

Hétfőn este nyolc óra körül egy húsz éves férfi kezdett lövöldözni az osztrák fővárosban. Az egyik belvárosi zsinagóga, a Stadttempel közelében történt a merénylet, amelyben négyen életüket vesztették. A rendőrök lelőtték a támadót. A merénylet következtében tizenhét embert ápolnak kórházban, akik közül heten életveszélyes állapotban vannak a lőtt vagy szúrt sebek miatt. A terrortámadást követően az osztrák kormány három napos gyászt rendelt el.

Ezek is érdekelhetnek