2022 június 30 csütörtök
KezdőlapEgészségKiakadt a menyasszony a barátaira, mert nem voltak hajlandók fizetni az esküvőjét

Kiakadt a menyasszony a barátaira, mert nem voltak hajlandók fizetni az esküvőjét

-

A menyasszony csúnyán megharagudott a barátaira, mert a legfontosabb pillanatban nem mutattak kellő támogatást. Abban reménykedett, hogy anyagilag segítenek neki és ezáltal lehetővé tesznek számára egy mesebeli esküvőt. Sajnos nem jött be a számítása.

Az utóbbi években egyre népszerűbb az úgy nevezett “tömegfinanszírozás”, amit hívhatunk tulajdonképpen adománygyűjtésnek is. Egy menyasszony (nevezzük Zsuzsinak) úgy döntött, hogy kipróbálja ezt a módszert és segítséget kér a barátaitól.

Kiszámította, hogy ha hozzá legközelebb álló emberek beszállnának a költségekbe, akkor nagyjából, fejeként 100.000 Ft körüli összeget kellene adniuk a “buliba”. Ezáltal egy igazi álomesküvőt lehetett volna összedobni. Nyilván a 100.000 Ft nem 100 főre lenne levetítve de, ha egy 50-70 embertől összetudna ennyit gyűjteni, az már egész szép summa.

Egy átlagos, száz fő alatti esküvő Magyarországon 2,5-3 millió forintból jön ki.

Sajnos a barátok nem bizonyultak ennyire nagylelkűnek, ezért a nőnek le kellett mondania az esküvőt.

Nem titkolva csalódottságát a barátai hozzáállása miatt, nagyon őszinte bejegyzést tett közzé a Facebookon. Ebben nyíltan a barátait hibáztatta, amiért tönkretették az álmát.

“Kimerült vagyok. A szívem már nem ugyanaz. Kővé vált. Millió darabra tört. Üres.”

A nő azon dühödött fel, hogy még a hozzá legközelebb álló emberek sem voltak hajlandók anyagi támogatást nyújtani.

A végén még azt is megjegyezte, hogy el akar távolodni a hamis barátoktól. Majd két hónapra törölte magát a Facebookról is.

Zsuzsi barátai nagyon meglepődtek a bejelentésen. A hozzászólásokban felháborodásukat fejezték ki amiatt, hogy ennyire eluralkodott rajta az egész házassági vágy.

“Mi van veled? Normális vagy? Ki az, aki ennyi pénzt vár a barátaitól?” – írták megjegyzésbe.

“Nem találok szavakat. Zsuzsi neked elment az eszed.” – folytatták.

Itt illene megjegyezni az erre vonatkozó illemet is. A meghívott vendégekről való gondoskodás a buli szervezőjének felelőssége. Ez azt jelenti, hogy a messziről jövő vendégeknek is kell intéznie szállást és transzfert. Az etikett szakértői szerint elfogadhatatlan, hogy a vendégek saját szállásuk vagy étkeztetésük kifizetésére kényszerítsék.

Ebből következően jogosan háborodtak fel páron azon, hogy Zsuzsi előre követelte az erre szánt pénzt. Helytelen elvárás az is, hogy majd a “borítékok” fedezik az egész hacacárét. Gyakran előfordul, hogy a vendégek nagyon szerény összegekkel tudnak beszállni.

Az ajándékok és a pénz adományozása csak a család és a barátok jóakaratán múlik, de semmiképp sem kötelezettség.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezek is érdekelhetnek