2022 július 5 kedd
KezdőlapEmberekKígyózó sorok állnak az utakon a pánikszerűen tankoló autósok miatt - Apokaliptikus...

Kígyózó sorok állnak az utakon a pánikszerűen tankoló autósok miatt – Apokaliptikus helyzet uralkodik

-

Elképesztő fotók és felvételek láttak napvilágot Nagy-Britanniában a kialakult üzemanyag válság miatt. Az Egyesült Királyságban az üzemanyag készletet szinte teljes mértékben felemésztették az emberek, mely komoly pánikot váltott ki. A független benzinkutak 90%-a kifogyott még a tartalékok tartalékából is, ennek ellenére arra ösztönzik az embereket, hogy ne aggódjanak.

Ezt azonban nem olyan egyszerű betartani, mit ahogy azt a legtöbben gondolják. Vasárnap madártávlatból készítettek felvételeket, amin látható, hogy a britek teljesen elveszítették az önuralmukat. Az autók szinte minden nagyobb közlekedési csomópontot elzárnak, mivel kígyózó sorokban állnak az utakon.

A helyzet sajnálatos módon nemcsak egy-egy városban fordult elő, hanem az egész országban. A benzinre/gázolajra éhes autósok milliói arra várnak, hogy üzemanyaghoz jussanak a töltőállomásokon. Az üzemanyag iránti kétségbeesés az elmúlt napokban gyakorlatilag elérte a csúcspontját, ám azt nem lehet tudni mihez folyamodnak az emberek, ha Nagy-Britanniának nem sikerül helyreállítani a káoszt. A kormány ugyanis már azt tervezi, hogy szükség helyzetben beveti a hadsereget.

A Hertfordshire-i Busheyben készült videófelvételen látható, ahogy az autósok kígyózó sorokban állnak, miközben a sofőrök arra várnak, hogy bejussanak egy Esso töltőállomásra. A Dél-Londonban készült drónfelvételek pedig a válság közlekedési következményeire hívják fel a figyelmet.

Nincs üzemanyag

West Norwoodban, egy benzinkút felett készült videón látható, hogy mindkét irányban megállt a forgalom. Az emberek kíméletlenül ostromolják a Texaco benzinkutat, hogy mihamarabb üzemanyaghoz jussanak. A kialakult dugó miatt a buszok sem tudnak normálisan közlekedni ezért kénytelenek voltak felszólítani az utasokat, hogy hagyják el a járművet.

Colin Oladimeji, a Skyview London drónoperatőre vasárnap készítette a felvételeket, és elmondta, hogy még őt is sokkolta a sorok nagysága.

És nagyon zajos. A dudák éjjel-nappal szinte egész nap bömbölnek, ahogy az emberek megpróbálják bepréselni magukat a sorba.” – mondta az egyik helybéli.

Remélem, mire hazaérek, eltűnnek onnan és ma este nyugodtabb lesz a helyzet.”

“Épp most mentem arra. Teljes fejetlenség és káosz van ott.” – mondta egy másik.

A miniszterelnököt “azonnali cselekvésre” szólították fel, mivel a pánikszerű tankolások folytatódnak és a töltőállomásokon harcolnak minden csepp üzemanyagért. A legtöbb benzinkút kénytelen kiírni, hogy az összes benzin/gázolaj elfogyott.

Bocsi, nincs üzemanyag

A helyzet azonban nem látszik enyhülni, mivel hétfőn reggel milliók tértek vissza a munkahelyükre – az A12-es és az M25-ös autópályán kilométeres sorok álltak, hogy újfent üzemanyaghoz jussanak.

Britek ezrei kényszerültek ma otthonról dolgozni, mivel a benzinkutak előtt már reggel 5 órától sorok alakultak ki. Mivel a legtöbb benzinkút kiürült, ezért az emberek ahhoz folyamodtak, hogy parkoló autókból lopjanak üzemanyagot. A kialakult apokaliptikus helyzet ellenére a kormány kitart amellett, hogy nincs üzemanyag válság.

Szerintetek is durva?

Ezek is érdekelhetnek