2022 július 5 kedd
KezdőlapEgészségKilenc gyermeket szült. Naponta százszor kell pelenkát cserélniük.

Kilenc gyermeket szült. Naponta százszor kell pelenkát cserélniük.

-

Az anyuka részletesen beszámol arról, hogy milyen egy csapatnyi újszülöttről gondoskodni.

Májusban a média arról harsogott, hogy egy 25 éves lány kilenc gyereknek adott életet. Öt lánynak és négy fiúnak. Halima Cisse egy marokkói kórházban szült. Kezdetben a vizsgálatok csak hét gyermeket mutattak ki. A szülés napján tudta meg az anya, hogy még kettő jönni fog. Mindenki számára meglepetés volt. Az orvosok és az anyuka számára is.

A 25 éves lány a Daily Mailnek adott interjújában beszélt arról, hogy milyen is kilences ikreket várni. Illetve arról is mesélt, hogy kis híján belehalt a szülésbe a vérveszteség miatt.

“Félelmetes érzés volt. Úgy éreztem szülés közben, hogy végtelen számú gyerek jön ki belőlem. A nővér a kezemet fogta és közben millió gondolat kavargott a fejemben. Hogyan fogom őket felnevelni?”

Két hónappal a szülés előtt az orvosok megállapították, hogy Cisse speciális ellátást igényel. A helyi hatóságok már felhívták a figyelmet a 25 éves lány terhességére. Állapota miatt úgy döntöttek, hogy Marokkóba küldik, ahol jobb ellátást kaphat.

“Egy gyermek vállalása is hatalmas kihívást jelent, nemhogy kilenc. Hálás vagyok az orvosoknak, akik segítettek és a kormánynak, aki mindent fizetett.”

A fiatal anya még mindig a kórházban van, a kicsit pedig inkubátorokban megfigyelés alatt. Sajnos a 25 éves lány még túl kimerült ahhoz, hogy a gyerekeire egyedül tudjon vigyázni. Napi hat liter anyatejre van szükség és akár száz pelenkára. Egyelőre, napi 30 percre látogatja meg a kicsiket, hogy a kapcsolat meglegyen az anya és a gyerekek közt.

“A gyerekekkel való foglalkozás kemény munka és még mindig gyengének érzem magam. Nagyon nehéz volt a terhesség. Sokat kell pihennem. Szerencsére nem én vagyok a felelős, ha a kicsik felsírnak. A nővérek vigyáznak rájuk én pedig tudok pihenni. Az is szerencse, hogy élek.”

A tervek szerint a nyár végére elhagyhatják a kórházat. Édesapjuk és 2 éves húguk várja a kilenc gyereket. Sajnos egy háromszobás lakásban laknak, ami hamar szűkössé fog válni.

“Nem jutok szóhoz azóta sem. Sok mindent meg kell oldani, de a legfontosabbak a gyerekek. Gond a pénz és a lakás mérete is, de egyelőre semmi más nem érdekel, csak hogy a feleségem és a gyerekek jól vannak-e?!” – mondta a büszke apa

Halima Cisse “megdöntötte” Nadya Suleyman rekordját, aki 2009-ben nyolc baba édesanyja lett.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezek is érdekelhetnek