2022 december 4 vasárnap
KezdőlapEmberekKis híján megfojtotta a biztonsági öv a kamionsofőrt - Kollégája mentette meg...

Kis híján megfojtotta a biztonsági öv a kamionsofőrt – Kollégája mentette meg az életét

-

Franciaországban szenvedett balesetet a kamion sofőrje, akinek életét egy kollégája mentette meg. Cătalin Firu lélekjelenlétén múlt, hogy a litván sofőr túlélte a balesetet. A román kamionos tettét egy másik román gépkocsivezető osztotta meg a Facebookon.

A baleset néhány nappal ezelőtt történt a 151-es számú országúton Franciaországban. A litván sofőr elaludt a volánnál és a kamionja felborult. A litván rendszámú nyerges vontató mögött Cătalin Firu haladt, aki a balesetet látva járművével eltorlaszolta az utat és kiszállt, hogy segítsen bajba jutott társának.

Azonnal odaszaladt a felborult kamionhoz és benézett a vezetőfülkébe. Látta, hogy a biztonsági öv kollégája nyaka köré tekeredett és a férfi fuldoklik. Időközben több francia sofőr is megállt, de arra kérték a román kamion vezetőjét, hogy várjon, amíg a hatóságok megérkeznek. Ő azonban rögtön a levegőben lógó sofőrhöz sietett és elvágta a nyaka köré tekeredett biztonsági övet, megmentve ezzel a férfi életét.

A francia rendőrség a helyszínelés után megerősítette, hogy Cătalin Firu segítsége nélkül a litván kamionsofőr nem élte volna túl a szerencsétlenséget. A közösségi oldalra feltöltött videót több százan látták, azóta a férfit hősként tartják számon.

Ezek is érdekelhetnek