2022 július 3 vasárnap
KezdőlapEgészségKis vörös csíkot fedezett fel gyereke karján - Kiderült, hogy egy életveszélyes...

Kis vörös csíkot fedezett fel gyereke karján – Kiderült, hogy egy életveszélyes betegség tünete

-

Minden szülő legnagyobb rémálma az, hogy egy nap kiderül gyermekének súlyos egészségügyi problémája vagy halálos betegsége van. Fontos, hogy mind az édesanyák, mind az édesapák résen legyenek és folyamatosan figyeljék gyermekeik viselkedését és testét. Cikkünk főszereplője nagyon érdekes dolgot vett észre kisfia testén. Mint kiderült ez egy életveszélyes egészségügyi probléma jele, ami olyannyira átlagosnak tűnik, hogy sokaknak fel sem tűnik.

Az édesanya vörös vonalat vett észre a kisgyermek vénája mentén, ami vérmérgezésre utaló jel. Egy esetleges szepszis kialakulása komoly és súlyos következményekkel járhat, ha nem veszik időben észre a jeleket.

“Gondolkodtam, hogy közzétegyem-e a történetünket, ám végül a férjem győzött meg, hogy ez a helyes döntés és fontos, hogy megosszam másokkal a tapasztaltakat. Körülbelül egy héttel ezelőtt a legkisebb fiam elesett az állatkertben, de csak azután tudtam lefertőtleníteni, hogy hazaértünk.

Másnap elment egy farm iskolába, és felhívtam a sulit, hogy megkérdezzem minden alkalommal megmossa-e a kezét. Meg akartam győződni arról, hogy nem nyúl piszkos kézzel a sebéhez. Bár a sebei nem tűntek elfertőzöttnek, mégis furcsán kezdett viselkedni. Mikor alaposabban megnéztem a kis testét láttam, hogy egy vörös csík van az erei mentén. Ugyanezt láttam a könyökén lévő seb mellett is.

Elvittem őt rendelési időn kívül az orvoshoz, aki megdicsért, milyen ügyesen felismertem a bajt.”

Hozzátette, ha tovább várakozott volna, akkor nagyon komoly egészségügyi következménye lett volna az esetnek, amit örökre bánt volna.

“Szerencsére kapott antibiotikumot, ami működik és ma már jobb állapotban van.” – osztotta meg a jó hírt közösségi oldalán.

Sokan kommenteltek a bejegyzés alá és megosztották saját történeteiket.

“Vörös, duzzadt és bénult lett a karom eme állapotnak a következtében. Bizton állíthatom, hogy ez nem vicc. A nagynéném is sajnos 12 órán belül elhunyt szepszis miatt.”

“Egyszer volt egy apró vágás a karomon. Nem tudtam, hogy mi az, de a folyamatos vakarás következtében nekem is ilyen piros csík jelent meg. Azonnal elmentem orvoshoz, aki szerencsére ki tudott kezelni.”

“Amikor megcsípett egy bogár az alsó karomon egy vörös csík jelent meg, ami szinte a hónaljamig ment. Azt mondta az orvos szerencsém van, hogy csak könnyebb sérüléseket szenvedtem, mert akár komolyabb baj is lehetett volna.”

Nem szabad elfelejteni, hogy ezek a jelek csak a későbbi szakaszokban jelenhetnek meg, ha egyáltalán megjelennek. Fontos, hogy mindenki azonnal reagáljon, amit megjelenik. Amennyiben gyermekeknél influenzaszerű tünetek alakulnak ki, nem szabad egyből a koronavírusra gondolni, mert könnyen megeshet, hogy szepszis.

Ezek is érdekelhetnek