2022 július 3 vasárnap
KezdőlapEmberekKísértetjárta babák, amik tönkretették az emberek életét - Te hiszel a paranormális...

Kísértetjárta babák, amik tönkretették az emberek életét – Te hiszel a paranormális jelenségekben?

-

A különböző babák a horrorfilmek klasszikus szereplőivé váltak, ám a félelmetes történetek mögött gyakran valós események és áldozatok állnak. Történeteikben megrendítő paranormális eseményekről mesélnek, melyek még álmaikban is kísértik őket.

Nem is olyan régen a 32 éves Jonathan Lewis renoválásba fogott új otthonában Waltonban, Liverpoolban. Mikor átütötte újdonsült otthona egyik falát egy babát talált, akinek a ruháján az Emily név díszelgett. Emily egy cetlit tartott a kezében, amit vélhetően előző tulajdonosa írt.

“Ő egy betegség. A túlvilágra jutás volt az egyetlen reményem. Remélem vannak késeid, és jól alszol.”

Lewis általános iskolai tanárként dolgozott és egyáltalán nem vette komolyan a cetlin lévő szavakat, ám barátai azt tanácsolták neki, hogy azonnal adja el a házat.

Jayne Harris a paranormális nyomozó úgy nyilatkozott, hogy a kísértetjárta babák nem holmi mítoszok. Ezt pedig az az 5 igazán megmagyarázhatatlan eset tanúsítja, amit ma elhoztunk nektek.

A legmeggyőzőbb a Peggy nevű baba volt, aki több embernek is komoly problémákat okozott pusztán annyival, hogy ránéztek. Például hányingert, fejfájást, mellkasi fájdalmakat okozott.

Az egyik leghíresebb “kísértetjárta baba” Annabelle volt, mely a “Démonok között” című filmeket inspirálta. Állítólag a játék 1915-ben került a boltokba, majd megszállt egy 7 éves Annabelle nevű kislányt, aki később életét vesztette. A babát egy névtelen ápolónőnek ajándékozták 1970 -ben, aki azt mondta, hogy magyarázat nélkül mozog az ágya körül. Azt is állították, hogy Annabelle kézzel írt jegyzeteket hagyott a „help me” és a „help us” feliratokkal.

A paranormális nyomozók, Ed és Lorraine Warren megállapították, hogy a babát egy „embertelen démoni szellem” irányítja, aki emberi gazdát keres.

“Ezek olyan imák, amelyek megkötik a gonoszt, akár egy kutyát az elektromos kerítés. – Lorraine Warren”

Annabellet most egy lezárt üvegdobozban tárolják, amelyet rendszeresen megáld egy pap, a Connecticut állambeli Warrens Okkult Múzeumban.

1, Peggy baba

Harris 2014-től fogva három éven keresztül birtokolta a fent említett Peggy babát, miután egy nő segítséget kért tőle. Azt állította, hogy éjszakánként lépteket hallott, árnyékokat látott a folyosón és megmagyarázhatatlan villogó fényekre lett figyelmes.

“Ezek mind a kísértetjárás klasszikus jelei” – mondta Harris.

Állítások szerint pusztán amiatt rosszul lesznek az emberek, ha ránéznek Peggy képére. Szédülést, hányingert, extrém esetben mellkasi fájdalmat tapasztalnak az érintett emberek, de olyan is előfordult, hogy pánikrohamok törtek rájuk.

„Az egyik hölgy, név szerint Katrin Reedik szívrohamot kapott, egy másik, Olivia Taylor pedig agyvérzést. Utóbbi mindössze 27 éves volt.”

Harrisnak azt is elmondták, hogy a kutyák elkezdenek ugatni, ha meglátják Peggyt a TV-ben.

2, Grace baba

Danny Moss paranormális nyomozó egyszer egy Grace nevű babát tanulmányozott miután azt állították, hogy fizikailag és mentálisan is fenyegeti az embereket. Úgy véli, hogy a babát egy 1600-as években élt boszorkány szellem birtokolja. Moss, aki a North Wales Livenak nyilatkozott azt mondta, hogy egy keresztet szorongatva lépett a babához és megkérdezte tőle, hogy mit akar elégetni.

Nem sokkal később egy hang jött ki a babából és azt mondta: “a szemed”. A szellem nyomozó szerint ez akkoriban nagyon ijesztő volt.

Gracet ugyanúgy egy lezárt üvegdobozban tartották, mint Annabellet. Az egyik felvétel során három kopogó hangot lehetett hallani, majd azt a szót “elengedés”

3, Margaret baba

Ian Griffiths 23 éven keresztül tevékenykedett szellemvadászként. Azt állítja, hogy a birtokában volt egy Margaret nevű megszállott baba és egy kísértetjárta tükör. Az 54 éves derbyshirei férfi azt mondta, hogy más hátborzongató élmények mellett „érezte és látta, hogy a baba körbejárja” a házát.

“Úgy tűnik, ez a szellem apró dörömbölõ hangokat ad ki, ezért a vendégszobában kell tartanom, de még ott is fel-alá járkál és kapcsolgatja a villanyt.” Griffiths is úgy véli, hogy vannak „negatív szellemek”, amelyek a tulajdonában lévő tükörhöz kapcsolódtak.

A videofelvételeken, melyeket még februárban osztott meg az interneten, kísérteties hang hallatszik: „Te segítesz nekem. Segítesz nekem.” Griffiths azt is elmondta, hogy van egy másik szellem, egy férfi, aki szintén negatív erőket sugároz. Állítása szerint ez az ember alacsony, ősz hajú és nagyjából a 40-es éveiben járhat.

4, Robert baba

Maga Ozzy Osbourne állította azt, hogy hatással volt rá a paranormális világ, miután Floridában megvette a Robert nevű babát. A Black Sabbath metálegyüttes sztárját figyelmeztették, hogy többen is visszaküldték a babát a Fort East Martello Múzeumba, miután több furcsaságot tapasztaltak.

2020 -ban Osbourne a babát okolta nyugtalanító egészségi állapota miatt – beleértve egy esés során kialakult gerincsérülést és a Parkinson-kórt is.

Az eredeti baba tulajdonosa, Robert Eugene Otto azt állította, hogy a baba arckifejezése nagyapja 1974-es elhalálozása után kezdett megváltozni.

Amióta a múzeumba költöztették, az emberek azt állítják, hogy bárki, aki „tiszteletlen” vele vagy „gúnyt űz belőle”, illetve engedély nélkül “fotózza” le azt valamilyen balszerencse éri.

5, Elsa baba

Emily Madonia azt állította, hogy az általa vásárolt Jégvarázsos Elsa baba kísértetjárta. Elmondása szerint a baba nem hagyta békén a családját. 2013-ban adta először lányának a babát, ám később kétszer is kidobta, de valahogy mindig visszatalál a baba az otthonukba.

Férje szerint miután kikapcsolták a babát spanyolul kezdett beszélni és énekelni, ekkor otthagyták. Hazafelé tartva a házuk közelében lévő padon találtak rá. Madonia biztos volt benne, hogy ugyanaz a baba, amit szándékosan elhagytak, mert olyan foltok volta raja, amiket még a lánya csinált.

Miután megpróbáltak másodszor is megszabadulni tőle, biztosra akartak menni. Emily kiírta a közösségi oldalára, hogy valaki szabadítsa meg őt ettől a kísértetjárta babától. Miután egy férfi jelentkezett érte az ország túloldalán azonnal postára adták a babát. Mikor Emily férje bedobta a postaládába a dobozt a benne lévő baba legalább 30 másodpercig nevetett.

Ti hisztek az ilyen paranormális jelenségben?

Ezek is érdekelhetnek