2022 szeptember 28 szerda
KezdőlapEmberekKitetováltatta szemét, majd elvesztette látását - Férje most segítségért könyörög

Kitetováltatta szemét, majd elvesztette látását – Férje most segítségért könyörög

-

A tetoválás bizony még mindig nem ment ki a divatból és sokan csináltatnak mind a mai napig is. Vannak olyan bátor emberek, akik nem állnak meg egynél vagy kettőnél, mert olyan szinten beleszerettek ebbe az önkifejezési formába, hogy szívük szerint az egész testüket kitetováltatnák. Voltaképpen vannak is ilyen emberek, akiknek egy ép bőrfelület nincs a testükön. Előfordul, hogy valaki a szemét tetováltatja ki, pont úgy mint a mai cikkünkben szereplő nő. Sajnos ez esetben rosszul sült el a dolog.

Aleksandra Sadowskat, a lengyel származású rapper, Popek ihlette meg, aki zenéi mellett azzal keltette fel a média figyelmét, hogy kitetováltatta a szemgolyóját. A lány úgy döntött, ő is kitetováltatja. Azzal viszont nem számolt, hogy meg fog vakulni.

Emiatt sajnos nem tud magáról gondoskodni. Ha ez nem lenne elég több csapás elé állította az élet, mikor 9 hetes terhesen elvetélt, ezzel összetörve legnagyobb álmát, hogy anya legyen. Nemi bűncselekmény áldozata is lett, mikor egy a férfi meghívta őt és férjét, Kacpert agroturisztikai farmjára.

A férj szerint második éjszaka mindketten többet ittak a kelleténél, Aleksandrat pedig bántalmazták. Hozzátette, hogy ebben az ügyben büntetőeljárás folyik.

Időközben újabb problémákkal szembesültek. A Társadalombiztosítási Intézet úgy döntött, hogy megvonja a rokkantsági nyugdíjat férjétől, akinél az orvosok korábban szklerózis multiplexet állapítottak meg. Ez azért is okoz nagy problémát, mert egyikük sem tud dolgozni, így nincs jövedelmük. Alekszandra állatorvosi tanulmányokat folytatott mindaddig, míg el nem vesztette látását. Megélhetését attól remélte, de ez az álom is szertefoszlott.

Kacper most segítséget kér. A feleségem vak és képtelen magáról gondoskodni. Én vagyok a férje és egyben a gyámja is. A férj elárulta, hogy felesége olyan szinten tönkre ment idegileg, hogy többször megpróbált végezni magával.

Kacper elárulta, hogy a szklerózis multiplex körülbelül hat évvel ezelőtt kezdődött nála. A kezdeti tünetek kettős látás, zsibbadás, szemvillanások és hideg végtagok voltak. Két év után az orvosok diagnosztizálták nála a betegséget.

Bevallotta, hogy nem használta az orvosok által felírt gyógyszereket, mert nem bízott a hagyományos orvoslásban, ám az alternatív kezelések sem hoztak megoldást. Ekkor kezdett el levelezni egy lánnyal, aki megvakult miután kitetováltatta a szemeit. Igen, ő volt Aleksandra. Többszöri beszélgetés után rájöttek, hogy sok közös van bennük, így hamar egymásba szerettek.

Néhány hete lehetősége nyílt megmenteni Alexandra látását. Egy sziléziai szemész megműtötte, persze nem ingyen. A nőnek olyan orvosokkal kellett körbevennie magát, mint szemész, pszichológus, pszichiáter és neurológus. Kacper pedig gyógytornászra volt szüksége. Az ő költségeiket meg kellett fizetni… Mivel egyikük sem dolgozott a férj az internetfelhasználók segítségét kérte.

Kacper átfogóan mesélt helyzetükről és orvosi igazolásokkal támasztotta alá szavait.

“Nagyon sok pénzbe kerülnek a kiadások, gyógyszerek, kiegészítők, konzultációk mind a feleségemnek, mind nekem. Szeretnénk egy kis anyagi stabilitást érezni ezen a téren, hogy a sok nehézség után végre nyugodtan élhessünk. Nagyon nehéz évek vannak a hátunk mögött például az én diagnózisom, a feleségem állapota…

A helyzetünk nem túl rózsás. Ennek ellenére képesek vagyunk még mosolyogni. Jó emberek vagyunk, mindig segítettünk másoknak. Most nekünk van szükségünk segítségre. Szeretnénk helyrehozni az egészségünket és az életünket.” – mondta Kacper

Ezek is érdekelhetnek