2023 június 4 vasárnap
KezdőlapTörténetek"Kiválasztottam a tökéletes babanevet, de sokan mondták, hogy egy életre megbélyegzem vele...

„Kiválasztottam a tökéletes babanevet, de sokan mondták, hogy egy életre megbélyegzem vele a fiam!”

-

Josie King akkor vált világhírűvé, amikor Jeremy Vine tévéműsorában arról mesélt, hogy miért választotta a Lucifer nevet a fiának. A fiatal nő ragaszkodott hozzá, hogy a fia ezt a szokatlan nevet kapja, szerette volna, hogy egyedi legyen.

Sokan le akarták beszélni Josiet a bizarr névválasztásról, de ő mégis kitartott a választása mellett.

Josie
"Kiválasztottam a tökéletes babanevet, de sokan mondták, hogy egy életre megbélyegzem vele a fiam!"

Vannak nevek, amiket ugyan szeretek, de ezek közül sok nem talált a vezetéknévhez. Amikor a Lucifer név mellett döntöttem, tudtam, hogy sok embernek nem fog tetszeni, de hát nem is ők döntenek” – mondta az anyuka.

Josie azt is elmondta, hogy bár Lucifert gyakran használják az Ördög megnevezéseként a kereszténységben, ő maga nem vallásos, tehát számára nem ugyanaz a jelentéstartalma.

“Néhány családtagom azt mondta, hogy “nem hívhatod így”, de azt válaszoltam, hogy nem vagyok vallásos, így számomra nem azt jelenti, amit másoknak” – tette hozzá.

Josie2
"Kiválasztottam a tökéletes babanevet, de sokan mondták, hogy egy életre megbélyegzem vele a fiam!"

“Apám nagyon jól ismert, és tudta, hogy szeretek egyedi lenni, ezért azt mondta, hogy úgy tűnik, a gyerek olyan lesz, mint én. Tetszik ez a név, és nekem nem jut eszembe az ördög róla. Ha az ördögöt másként hívnák, akkor is tetszene ez a név. Az emberek gondolkodásmódjáról árulkodik, hogy ki hogy áll hozzá. Szerintem ez a név egyáltalán nem rosszabb, mintha Sarah-nak vagy Dom-nak hívnak egy gyereket” – érvelt a név mellett az anyuka.

“Nem nagyon volt ihletem a névhez” – sóhajtott. “Sok baba-névkönyvet végig lapoztam, szeretem a szokatlan neveket. Nem szeretem, ha átlagos nevet adnak egy gyereknek. Először azt hittem, lányom lesz, ezért lánynevet választottam, Narniának hívták volna. De aztán megtudtam, hogy fiú lesz”.

Mióta Josie szerepelt Jeremy Vine műsorában még többen támadják a névválasztás miatt, de a nő egyáltalán nem bánta meg a döntését.

Ezek is érdekelhetnek