Világunk.hu
2023 december 7 csütörtök
Világunk.hu
KezdőlapHírekKoronavírus - Hazánk a negyedik legbiztonságosabb ország Európában

Koronavírus – Hazánk a negyedik legbiztonságosabb ország Európában

-

Felállítottak egy rangsort, miszerint jelenleg Németország a legbiztonságosabb, illetve a koronavírus-járvány ellen leghatékonyabban fellépő európai ország.

36888 copy 1 koronavirus1.0. 1

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatban a London Deep Knowledge Group rangsorolta a világ országait. Több lista is készült, az egyik a legbiztonságosabb országokat tünteti fel. Ebből a rangsorból a dél-amerikai és az afrikai országok kimaradtak, ugyanis azokat egyáltalán nem vizsgálták. A lista a következők szerint állt össze. Először is azt vizsgálták, hogy a különböző országokban milyen korán léptek fel a vírus terjedése ellen, milyen intézkedéseket hoztak, a lakosok mennyire tartják be az előírásokat, van-e elegendő teszt, valamint a kórházak felszerelése is górcső alá került.

Hazánk nagyon előkelő helyre került, Magyarország Európában a negyedik legbiztonságosabb ország, a világon pedig a 14. helyen állunk.

koronavirus vilag fertozes illusztracio pixabay

Az első helyeket azok az országok foglalták el, ahol már korán szigorú intézkedéseket vezettek be, illetve rengeteg tesztet végeztek el. Az első helyen Izrael áll, majd Németország és Dél-Korea következik, a negyedik Ausztrália, az ötödik pedig Kína lett.

Az európai országok közül az első tízben csak Németország van, Svájc a 11. helyen végzett, ami azt jelenti, hogy a második legbiztonságosabb európai ország. A 12. helyen Ausztria áll, a 40-es listán pedig Magyarország a 14., megelőzve ezzel Dániát, Hollandiát és Norvégiát.

koronavirus legbiztonsagosabb orszagok

A koronavírus-járvány ellen a leghatékonyabb ország Németország lett, majd Kína, Dél-Korea, Ausztria és Hongkong következik.

koronavirus leghatekonyabban fellepo orszagok

A legkockázatosabb helyekről is készítettek egy rangsort. Nem meglepő módon Olaszország vezeti ezt a listát, majd az Amerikai Egyesült Államok következik, a harmadik helyet pedig az Egyesült Királyság foglalja el. Az európai országok közül az első tízben szerepel még Spanyolország, Franciaország, Svédország és Románia is.

koronavirus legkockazatosabb orszagok