2023 június 10 szombat
KezdőlapHírekKoronavírus: Magyarország áll az élen a halottak arányát tekintve

Koronavírus: Magyarország áll az élen a halottak arányát tekintve

-

A hétfő reggeli adatok szerint 2141 újabb magyar állampolgárnál ki a koronavírust, ami jó hír volt, hiszen az öt-hatezer új fertőzötthöz képest jelentősen csökkent az új megbetegedések száma. A baj azonban az, hogy az elhunytak száma nem csökken, sőt, négy napon át 180 fő felett volt.

Koronavírus: Magyarország áll az élen a halottak arányát tekintve

Az ünnepek közeledtével pedig nő a megfertőződések kockázata, mivel az emberek vásárolnak mind az ünnepi asztalra, mind pedig a fa alá. Zsúfolásig telnek az üzletek, a bevásárlóközpontok és bár kötelező a maszkhasználat és a távolságtartás, ezt sok helyen nem tartják be. Ennek oka nagyrészt az, hogy túl sokan vannak egyszerre egy helyen. A koronavírus már mutálódott az Egyesült Királyságban és egyelőre nem tudhatjuk, hogy Magyarországon jelen van-e már vagy sem. Ha pedig az új megfertőződések száma az elkövetkezendő időszakban növekszik, valószínűleg ezzel egyenes arányban az elhunytaké is növekedni fog.

A helyzet azonban már most sem túl fényes, ugyanis az Oxford Egyetem adatbankja szerint Magyarország élen jár a hallottak számának arányát tekintve.

A táblázaton jól látszik, hogy hazánkban december 16 óta rohamosan megnövekedett a koronavírus szövődményeiben elhunytak aránya. December 15-én még tizenegy elhunyt jutott egymillió főre, míg egy nappal később már 14,91, 17-én pedig 16,25-re nőtt ez az arány.

01 14
Koronavírus: Magyarország áll az élen a halottak arányát tekintve

December 18-án Magyarország a harmadik helyen állt, Bulgária és Szlovénia mögött, aznap ugyanis 19,36 halálos áldozat jutott egymillió főre. December 19-én Bulgáriában csökkent a halottak száma, míg ezzel szemben hazánkban és Szlovéniában nőtt, így 19-én és 20-án Magyarország ugrott az élre. Szombaton 19,56, vasárnap pedig 19,15 elhunyt jutott egymillió főre.

A környező országokban sem mindenhol javul a helyzet, ugyanis Ausztriában és Horvátországban is rendkívül magad a koronavírus áldozatainak aránya.

kiskunhalas hospital hungary coronavirus
Koronavírus: Magyarország áll az élen a halottak arányát tekintve

Magyarország az egész világot tekintve a 37. helyen áll, Európában pedig a tizenhetedik.

Ezek is érdekelhetnek