2022 július 2 szombat
KezdőlapHírekKoronavírus Magyarország: Az elmúlt 24 órában két huszonéves fiatal is elhunyt

Koronavírus Magyarország: Az elmúlt 24 órában két huszonéves fiatal is elhunyt

-

Magyarországon az elmúlt időszakban vészesen magas volt az új koronavírus-fertőzöttek és az elhunytak száma. A mai adatok pedig már arról szóltak, hogy az elmúlt huszonnégy órában 1890 új fertőzöttet azonosítottak és elhunyt 170 többségében idős, krónikus beteg.

Bár jelentősen csökkentek a számok, de két huszonéves fiatal is a koronavírus áldozatai között van. Az egyikük egy huszonhat éves férfi, akinek voltak alapbetegségei. Kóros elhízással és légmellel is küzdött. A másik áldozat egy huszonhét éves férfi, aki Down-kóros és epilepsziás volt.

Müller Cecília az operatív törzs tájékoztatóján arról beszélt, hogy a koronavírus brit mutációja miatt egyre több fiatal szorul kórházi ellátásra. Hozzátette, mivel nem tudhatjuk, mikor platózik a járvány, továbbra is elővigyázatosnak kell lennünk és be kell tartanunk a szabályokat. A koronavírus-járvány berobbanása óta több, mint huszonkétezer áldozatot szedett a kór.

Tavaly március óta 691.743 főnél azonosították a vírust. A gyógyultak száma 418.568 fő, míg az aktív fertőzötteké 251.077. Jelenleg 12.007 beteget ápolnak kórházban, akik közül 1440-en szorulnak gépi lélegeztetésre.

Magyarország Európát figyelembe véve kiemelkedően teljesít, ugyanis hazánk a második helyen áll az uniós oltási ranglistán. A beoltottak száma 2.432.313 fő és 922.886-an már a vakcina második dózisát is megkapta.

Vagyis, eddig a magyar lakosság 24,2 százalékát oltották be, szemben az uniós 12,7 százalékos átlaggal. A regisztrált 65 év felettiek 85 százaléka már megkapta az oltást. A beoltottak száma hamarosan eléri a 2,5 millió főt, ami azt jelenti, hogy megkezdődhet a részleges nyitás Magyarországon.

Ezek is érdekelhetnek